Friptura de iepure la cuptor cu cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2011 | 24191 vizualizari

 

Este prima data in viata mea cand gatesc iepure si cand am incercat sa mananc.Recunosc nu am avut curajul sa gust.In schimb mi-am dat toata silinta sa-l pregatesc cum m-am gandit eu mai bine.Cred ca am reusit deoarece musafiri nostri au fost foarte incantati de rezultat si s-a mancat pana la ultima bucatica.

 

INGREDIENTE

  • Carne de iepure
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 3 linguri untura
  • 2 pungi pentru friptura simple

PT.BAIT

  • 1/2 pahar ulei de masiline
  • 500 ml vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi taiati
  • 2 foi de dafin
  • un ardei kapia
  • o ceapa
  • piper,boia,sare,vegeta
  • un morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu cartofi:

Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait.


A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua linguri de untura.Se leaga punga si se pune in tava.


Iepurele se scoate de la bait si se aseaza bucatile in cealalta punga de friptura avand grija sa nu punem nimic din ingredientele din bait.Se pune peste bucatile de carne o lingura de untura.Se leaga punga cu carne si se aseaza langa punga de cartofi.Se pune tava in cuptorul incins pentru o ora.


Cartofii erau deja facuti si a trebuit sa-i scot sa-i las deoparte.Carnea am scos-o din punga si am lasat-o la prajit o jumatate de ora.


Am scos tava de la cuptor,am pus cartofii pe care i-am scos din punga si am lasat iar 30 minute sa se rumeneasca.S-a servit cu maioneza de usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (17)

MIUTA 1

22.05.2011, 23:38

Arata grozav si mirosea grozav dar sper sa scap si data viitoare

Corinuta 1

23.05.2011, 00:32

nu vreau, ca mi-e mila de Rila-Iepurila saracu!

mamaieelena 1

23.05.2011, 09:18

mm ce bun este....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu spanac si mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:56

Negresa cu unt de arahide

de Lau 9

ieri la 21:37

Papanași fierți

de Meea 4

ieri la 21:15

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cartofi taranesti