Friptura de iepure la cuptor cu cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2011 | 25106 vizualizari

 

Este prima data in viata mea cand gatesc iepure si cand am incercat sa mananc.Recunosc nu am avut curajul sa gust.In schimb mi-am dat toata silinta sa-l pregatesc cum m-am gandit eu mai bine.Cred ca am reusit deoarece musafiri nostri au fost foarte incantati de rezultat si s-a mancat pana la ultima bucatica.

 

INGREDIENTE

  • Carne de iepure
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 3 linguri untura
  • 2 pungi pentru friptura simple

PT.BAIT

  • 1/2 pahar ulei de masiline
  • 500 ml vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi taiati
  • 2 foi de dafin
  • un ardei kapia
  • o ceapa
  • piper,boia,sare,vegeta
  • un morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu cartofi:

Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait.


A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua linguri de untura.Se leaga punga si se pune in tava.


Iepurele se scoate de la bait si se aseaza bucatile in cealalta punga de friptura avand grija sa nu punem nimic din ingredientele din bait.Se pune peste bucatile de carne o lingura de untura.Se leaga punga cu carne si se aseaza langa punga de cartofi.Se pune tava in cuptorul incins pentru o ora.


Cartofii erau deja facuti si a trebuit sa-i scot sa-i las deoparte.Carnea am scos-o din punga si am lasat-o la prajit o jumatate de ora.


Am scos tava de la cuptor,am pus cartofii pe care i-am scos din punga si am lasat iar 30 minute sa se rumeneasca.S-a servit cu maioneza de usturoi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

22.05.2011, 23:38

Arata grozav si mirosea grozav dar sper sa scap si data viitoare

Corinuta 1

23.05.2011, 00:32

nu vreau, ca mi-e mila de Rila-Iepurila saracu!

mamaieelena 1

23.05.2011, 09:18

mm ce bun este....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi noi cu carne de porc