Friptura de iepure la cuptor cu cartofi

de MIUTA in Mancaruri cu carne, 22 Mai 2011 | 29528 vizualizari

 

Este prima data in viata mea cand gatesc iepure si cand am incercat sa mananc.Recunosc nu am avut curajul sa gust.In schimb mi-am dat toata silinta sa-l pregatesc cum m-am gandit eu mai bine.Cred ca am reusit deoarece musafiri nostri au fost foarte incantati de rezultat si s-a mancat pana la ultima bucatica.

 

INGREDIENTE

  • Carne de iepure
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 3 linguri untura
  • 2 pungi pentru friptura simple

PT.BAIT

  • 1/2 pahar ulei de masiline
  • 500 ml vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi taiati
  • 2 foi de dafin
  • un ardei kapia
  • o ceapa
  • piper,boia,sare,vegeta
  • un morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor cu cartofi:

Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait.

A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua linguri de untura.Se leaga punga si se pune in tava.

Iepurele se scoate de la bait si se aseaza bucatile in cealalta punga de friptura avand grija sa nu punem nimic din ingredientele din bait.Se pune peste bucatile de carne o lingura de untura.Se leaga punga cu carne si se aseaza langa punga de cartofi.Se pune tava in cuptorul incins pentru o ora.

Cartofii erau deja facuti si a trebuit sa-i scot sa-i las deoparte.Carnea am scos-o din punga si am lasat-o la prajit o jumatate de ora.

Am scos tava de la cuptor,am pus cartofii pe care i-am scos din punga si am lasat iar 30 minute sa se rumeneasca.S-a servit cu maioneza de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MIUTA 1

22.05.2011, 23:38

Arata grozav si mirosea grozav dar sper sa scap si data viitoare

Corinuta 1

23.05.2011, 00:32

nu vreau, ca mi-e mila de Rila-Iepurila saracu!

mamaieelena 1

23.05.2011, 09:18

mm ce bun este....

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc(piftii)