Friptura de mistret -la tava

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 13 Feb 2014 | 16069 vizualizari

 

Dedic aceasta friptura domnilor Bucatarasi . Dupa cum se stie barbatii se dau in vant dupa vanat si vanatoare sau pescuit . . Caprioare . Sirene. Etc :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 .5 kg pulpa de mistret tanar
  • 100 gr slanina afumata
  • 1 ardei rosu
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 2 linguri mustar
  • 4 catei usturoi
  • 4 frunze de salvie
  • 4 linguri untura [ eu am avut de curcan]
  • 1 pahar de vin alb
  • sare

garnitura: cartofi natur cu patrunjel verde

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de mistret -la tava:

Spalati si feliati carnea de mistret .

Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata .

Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra .

Adugati la sfarsit o cana cu apa si paharul cu vin .

Dati la cuptor la 220 grade timp de o ora si jumatate .

Tot la 15 minute intoarceti carnea . Adugati apa daca este necesar .

Aveti grija cand carnea incepe sa se uste pe deasupra o intoarceti.

Este gata cand carnea este rumenita usor .

Serviti cu garnitura preferata .Eu am avut cartofi natur cu verdeata .

TIPS-URI

1

Daca mistretul a fost tanar pana in doi ani carnea va fi frageda . La transare va puteti da seama. Daca carnea se taie usor nu este nevoie de marinare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de mistret -la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

mihaelar63 1

15.02.2014, 12:33

Ma bucur ca va place friptura mea . Baietii mei o tot pomenesc . Daca ei care sunt obisnuiti cu bunatati ....atunci e OK)

mihaelar63 1

15.02.2014, 12:34

Dana m-as bucura sa ne cunoastem

Ubulika 1

17.02.2014, 09:44

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Condiment pentru carne de pui si porc