Friptura de porc cu bere neagra

de AndrutzaP in Porc, 27 Mar 2016 | 821 vizualizari

 

Reteta de mai jos am vazut-o in treacat pe un post TV. Si, din amintiri, am pregatit-o si eu. A iesit delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa porc
  • 3 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi mari
  • 330 ml bere neagra
  • 1 conserva rosii cuburi
  • ulei pentru prajit
  • sos worcester
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu bere neagra:

Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit.


Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele de carne atat cat sa se arameasca la suprafata si apoi le scoateti si le puneti intr-o tava pe care sa o bagati apoi la cuptor.


Dupa ce ati terminat de prajit carnea, puneti in acelasi ulei ceapa taiata julien si caliti-o 1-2 minute ( cat sa se inmoiae putin). Turnati ceapa ( cu tot cu uleiul ramas in tigaie) peste carnea din tava.


Puneti in tigaia in care ati prajit carnea si ceapa 1/4 din cantitatea de bere si amestecati-o pret de cateva secunde ( ca si cum ati vrea sa spalati tava cu ea) apoi turnati-o peste carne si ceapa in tava.


Adugati in tava morcovul taiat rondele mari, rosiile cuburi si restul de bere. Sos worcester puneti circa 2 linguri.


Asesonati cu sare si piper si dati la cuptorul. Tineti carnea la cuptor pentru 2-3 ore la tempertaura mica.


Fritura se serveste cu garnitura de piure sau orice altceva va place. Eu am ales sa fac 2 garnituri: piure de cartofi si piure de spanac.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

folositi ulei de floarea soarelui la prajit ( uleiul de masline se arde la temperaturi ridicate)

2

carnea puneti-o la prajit cand ulei este foarte bine incins, altfel isi va lasa zeama si nu se va mai praji bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu bere neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

27.03.2016, 22:25

Buna!

Geanina87 1

28.03.2016, 12:11

noiinbucatarie 1

28.03.2016, 12:36

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Guias Ardelenesc