Friptura de porc cu carnati afumati, la tava

de mihaelar63 in Porc, 15 Feb 2021 | 2264 vizualizari

 

 Inca afara este foarte frig si cuptorul poate sa coaca linistit . Este buna cate o friptura consistenta si gustoasa pe asemenea vreme .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa porc
  • 600 gr carnat afumat -de casa
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 2 linguri pasta de ardei cu telina -de casa
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa salvie uscata maruntita
  • piper negru macinat
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • Pireu simplude cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati afumati, la tava:

  1. Bucatile de pulpa se taie mai groase .
  2. Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda .
  3. Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati usturoiul .
  4. Carnea se aseaza in tava pe mijloc , iar pe margine se aseaza carnatul afumat de casa .
  5. Distribuiti in mod egal legumele taiate si mirodeniile maruntite .
  6. Condimentati cu piper si boia dulce de ardei . Sarati.
  7. Turnati deasupra uleiul si o cana cu apa .
  8. Tava se imacheteaza in folie de aluminiu si se lasa la cuptor la 220 grade C timp de 45 minute .
  9. Dupa acest timp se scoate folia si se lasa sa scada sosul format .
  10. Pireul simplu de cartofi se amesteca cu putina grasime  si legume coapte din tava cu friptura .
  11. Portionati carnatul
  12. Serviti friptura cu pireu cald , insotita de muraturile preferate .
  13.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Nu suntem mari amatori , dar cele doua beri Peroni aburinde ce au aparut subit de pe balcon , au mers perfect cu friptura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati afumati, la tava" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava