Friptura de porc cu carnati si rozmarin

de Corinuta in Porc, 20 Mar 2013 | 10055 vizualizari

 

Ei bine, de pe bucataras m-am inspirat dar...nu mai stiu de la cine :D Oricum a fost o friptura de porc foarte buna, am facut-o si de sarbatori pentru ca nu necesita multa munca si in timp ce se face poti pregati altceva.

 

INGREDIENTE

  • 800 g pulpa de porc sau cotlet
  • 600 g carnati
  • 10 catei de usturoi
  • o canita de vin
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • sare, piper, ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu carnati si rozmarin:

Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc, cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite.

Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si putina apa, se acopera cu o folie si se da la cuptorul incins 40-50 de minute. Se scoate folia si se mai lasa friptura de porc la cuptor pana se rumeneste frumos.

Friptura de porc se serveste cu piure, orez , cu muraturi sau cu mamaliguta si usturoi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu carnati si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu carnati la tava