Friptura de porc cu struguri

de mihaelar63 in Porc, 7 Apr 2018 | 5356 vizualizari

 

 Bineinteles ca este o reteta dintr-acelea. Pe care o vezi si te bantuie, nu te lasa linistita pana nu te convingi ca intr-adevar este grozava. Exista diverse retete cu struguri si sos de struguri, eu  m-am folosit de inspiratia de moment.  Daca as avea un restaurant as pune reteta in meniu pentru ca este deosebita, altfel, delicioasa si rapid de preparat
    ,, Bunatati de Paste "

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cotlet porc mangalita
  • 200 gr unt
  • 100 gr ulei
  • 1lingurita piper verde boabe
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 cana boabe struguri negrii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 crengute oregano verde
  • sare de Himalaya cu chilli la rasnita
  • 500 gr cartofi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu struguri:

  1.  Cotletul de porc se portioneaza si se bat feliile usor ca pentru snitele.
  2. Condimentati carnea rasnind sare cu chilli pe deasupra.
  3. Spalati strugurii. Daca sunt mari, se taie in doua.
  4. Desprindeti frunzulitele de oregano de pe tulpini.
  5. Jumatate din unt se pune intr-o tigaie incapatoare.
  6. Prajiti usor carnea de porc pana incepe sa se rumeneasca.
  7. Presarati cimbrul uscat. Puneti piperul verde si tulpinile de oregano.
  8. Turnati deasupra vinul rosu si adaugati boabele de strugure.
  9. Lasati sa scada lichidul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.
  10. Presarati pentru prospetime frunzulitele de oregano pe deasupra.
  11. Gustati si sarati/condimentati daca mai este nevoie.
  12. Cartofii curatati se taie rondele si se prajesc in restul de unt amestecat cu ulei.
  13. Serviti friptura calda insotita de salata preferata.
  14. Noi am avut ca salata sfecla rosie marinata -productie proprie.

                                         Pofta buna !!!    

TIPS-URI

1

Daca aveti struguri albi, folositi vin alb.

2

Preferabil alegeti struguri fara seminte mari sau le curatati.

3

Exista retete unde strugurii sunt inlocuiti de stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Porc cu usturoi si mamaliguta