Friptura de porc elvetiana

de Sidy in Porc, 15 Dec 2010 | 6728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • O bucata intreaga carne de porc( 1 kg aprox)
  • 100g unt
  • 300 ml vin rosu
  • 250 ml supa carne
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 700 g cartofi
  • usturoi granule
  • chilli
  • sare
  • patrunjel verde
  • piper
  • mustar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc elvetiana:

Carnea se spala si apoi se sterge bine de tot. Se condimenteaza , se da prin mustar, apoi se pune in punga si se da la rece o ora.

Dupa scurgerea timpului, intr-o tigaie( wok) se topesc bucatelele de unt si carnea se prajeste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie , iar un untul ramas se rastoarna vinul rosu si se lasa sa fiarba pina iese mirosul de alcool. Se adauga supa, carnea intreaga, morcovii taiati in bucati mari, telina taiata felii si ceapa taiata in doua( dupa ce a fiert se scoate si se arunca) Se fierbe la foc mic , acoperit, cam 2 ore.

Se face pireul de cartofi in care se adauga si telina fiarta si facuta pasta impreuna cu cartofii. Se presara patrunjel verde tocat,deasupra. In sosul rezultat de adauga 2 bucatele de unt si se amesteca pina se topeste untul. Sosul va fi mai cremos.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc elvetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii