Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur

de marcela1979 in Porc, 30 Aug 2011 | 9377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru friptura:
  • 1 kg pulpa de porc
  • 2 morcovi
  • 3 cepe albe
  • sare,piper
  • verdeturi de provence
  • ulei
  • pentru cartofii natur:
  • 1 kg de cartofi
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • ulei
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur:

Se pregateste friptura : carnea se taie felii groase de cca 1-1,5 cm,se condimenteaza cu sare si piper.Ceapa se curata si se taie pestisori,morcovii se curata si se taie feliute pe lungime.Intr-o tava de yena se pune ulei,se aseaza ceapa,peste ceapa se pun morcovii,se sareaza si se pune putin piper,apoi se aseaza carnea peste care mai presaram putin condiment verdeturi de provence.Se mai stropeste cu putin ulei si se pune 100 ml de apa si se da la cuptorul incalzit. Se lasa pana e facuta carnea bine.

Intre timp se fac cartofii natur astfel:se curata cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se scurg.Intr-o cratita se pune ulei ,se adauga cartofii si se amesteca,se mai adauga sare si piper dupa gust si frunzele de patrunjel tocate marunt .Se amesteca sa se incorporeze totul.Cand este gata si friptura se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc pe pat de ceapa si morcovi cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la ceaun