Friptura de pui

de luminita20_2006 in Pui, 13 Dec 2009 | 5821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe si 2 aripi)
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion si 50ml pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mica
  • unt
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui:

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline, apoi pulpele se condimenteaza si se prajesc pe ambele parti, adaugandu-se si usturoiul pisat.


Cand s-a rumenit carnea se toarna intr-o tava si se pune bulionul amestecat cu 100 ml apa , foile de dafin, pasta de rosii si patrunjelul. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt apoi se aduga peste carne.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35 min foc mediu. Se serveste cu orez fiert.

 

TIPS-URI

1

tips Adriana: in prepararea Stifado, arpagicul este obligatoriu

2

tips Adriana: Mincarica iese mai gustoasa daca ii adaugati cuisoare, ienibahar si putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

luminita20_2006 1

14.12.2009, 17:03

sicer de pe googl am gasit reteta...si acolo scria ca pot pune ceapa in loc de arpagicdar de cuisoare, ienibahar si putina scortisoara nu scria nimica....acuma am sa stiu...dar sa cauti si tu pe googl si ai sa vezi ca am dreptate...nu vreu sa dau nume site-urilor unde am gasit reteta asta dar si pe altele tot asa era...oricum alta daca asa am sa fac

gaby_duceag 1

14.12.2009, 23:22

nici eu nu pun acele condimente,nici nu cred ca mi-ar placea,insa pun ceapa si o fac intr-un ceaun de tuci.iese super!

elena1988 1

15.03.2011, 14:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui