Friptura de pui

de luminita20_2006 in Pui, 13 Dec 2009 | 8250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am avut 2 pulpe si 2 aripi)
  • 6 catei usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 linguri bulion si 50ml pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa mica
  • unt
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui:

Carnea de pui am pus-o in apa cu sare (ca de obicei) 30 min. Apoi se scoate pe un servetel si se elimina apa. Intr-o tigaie se pune ulei de masline,  apoi pulpele se condimenteaza si se prajesc pe ambele parti, adaugandu-se si usturoiul pisat.

Cand s-a rumenit carnea se toarna intr-o tava si se pune bulionul amestecat cu 100 ml apa , foile de dafin, pasta de rosii si patrunjelul. Ceapa se taie marunt si se prajeste in unt apoi se aduga peste carne.Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 35 min foc mediu. Se serveste cu orez fiert.

TIPS-URI

1

tips Adriana: in prepararea Stifado, arpagicul este obligatoriu

2

tips Adriana: Mincarica iese mai gustoasa daca ii adaugati cuisoare, ienibahar si putina scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

luminita20_2006 1

14.12.2009, 17:03

sicer de pe googl am gasit reteta...si acolo scria ca pot pune ceapa in loc de arpagicdar de cuisoare, ienibahar si putina scortisoara nu scria nimica....acuma am sa stiu...dar sa cauti si tu pe googl si ai sa vezi ca am dreptate...nu vreu sa dau nume site-urilor unde am gasit reteta asta dar si pe altele tot asa era...oricum alta daca asa am sa fac

gaby_duceag 1

14.12.2009, 23:22

nici eu nu pun acele condimente,nici nu cred ca mi-ar placea,insa pun ceapa si o fac intr-un ceaun de tuci.iese super!

elena1988 1

15.03.2011, 14:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui dulce-acrişor