Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi

de mirela0911 in Pui, 6 Ian 2019 | 1659 vizualizari

 

Acest fel de mancare este cel mai des intalnit la noi pentru ca le place copiilor foarte mult, iar sosul de usturoi nu are voie sa lipseasca.

 

INGREDIENTE

  • pulpe, aripi, piept (ce doriti) de pui
  • 5 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce/iute
  • 1/2 lgt ghimbir macinat
  • rozmarin
  • 1 kg cartofi rosii
  • sare, condimente pentru cartofi
  • sos de usturoi (usturoi, ulei, sare, iaurt grecesc)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi:

Bucatile de carne se spala si se usuca prin tamponare cu prosoape de hartie.


Separat se amesteca uleiul cu condimentele apoi se toarna peste bucatile de carne. Se maseaza bine bucatile de carne cu aceste condimente, se pune si zocmarinul si se da la rece pentru cel putin o ora.


Se scot de la rece, se asaza intr-un vas de yena uns cu ulei, se toarna cca 50-100 ml vin sau apa, se acopera vasul si se da la cuptor. Dupa jumatate de ora se ia capacul (sau folia de auminiu daca nu are capac vasul), se stropeste carnea cu sosul din tava si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu sosul format.


Cartofii se curata, se spala si se taie in 4 sau 6 bucati in functie de marimea lor. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava unsa cu ulei, se presara condimentele, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor sa se rumeneasca.


Se prepara intre timp si sosul de usturoi. Cateii de usturoi se zdrobesc se amesteca cu putina sare si 1 lg de ulei pana devine putin cremoasa (ca la maioneza). Se adauga iaurtul, se gusta si se mai sareaza daca este cazul.


Se serveste carnea alaturi de cartofi si sosul de usturoi.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea condimentata se poate pregati de cu seara pana a doua zi cand se va gati.

2

In loc de sos de usturoi puteti servi cu muratura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu cartofi si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 9 %
219.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

10.01.2019, 09:34

Buna!

Sidy 1

14.01.2019, 13:57

BUNA...rau !

Ancutsa 1

14.01.2019, 14:52

O bunatate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Eszterhazy
  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in crusta de cartofi