Friptura frageda de vita la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Vita, 24 Aug 2010 | 31999 vizualizari

 

In general lumea se fereste sa prepare friptura de vita deoarece la final carnea ramane tare.Daca insa o gatiti corect carnea de vita devine buna si frageda.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne macra de vitel
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • 2-3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • foi de dafin
  • suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura frageda de vita la cuptor:

Scoatem carnea cu cel putin o ora inaintea prepararii, pentru a ajunge la temperatura camerei, dupa care o spalam bine, o taiem felii potrivite, o crestam din loc in loc, o dam cu ulei si pe o parte si pe cealalta, o dam deoparte.

Intre timp taiem legumele dupa preferinte si le punem intr-o tava unsa cu ulei, apoi punem carnea.

Intr-un castron punem 2-3 linguri de suc de rosii sau tocana de legume si le amestecam cu o cana de apa si cu sare, apoi o punem peste friptura de vita.

Condimentam cu piper, punem si foile de dafin si dam tava cu friptura de vita la cuptor pentru 1 ora.

Cand este aproape gata stropim friptura de vita cu cateva lnguri de vin.

Asezonam cu verdeata.

 

TIPS-URI

1

 Friptura de vita va fi mult mai frageda daca se rumeneste la o temperatura potrivita decat daca se rumeneste rapid intr-un cuptor incins. Dupa ce e gata, friptura de vita se lasa sa se odihneasca la cald timp de 5-10 minute, astfel friptura va fi suculenta si frageda.

2

nu se pune sare pe feliile de carne, pentru ca va scoate tot sucul din ea.

3

daca aveti carnea mai batrana, atunci puteti face o marinata din o ceapa taiata bucati, 2 catei de usturoi taiati felii, cateva boabe de coriandru pisat, cateva frunze de busuioc, o jumatate de lingurita de miere dizolvata intr-un pahar de vin alb, o crenguta de cimbru. In acest amestec se pun feliile de carne, se acopera castronul cu o folie si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel cu cartofi copti