Papoutsakis

de Bunica in Vita, 5 Aug 2011 | 5544 vizualizari

 

Este o mancare traditionala greceasc din insula Amouliani. Aaa, nu va ganditi ca am ajuns pe acolo, am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut interesanta. Este foarte buna....daca va plac vinetele. Am respectat intocmai reteta , mai putin sosul.

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete
  • 300 g. carne de vita
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • sare, piper 
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papoutsakis:

Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu).


Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.


Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust


Se pune amestecul intr-o stecuratoare, sa se scurga.


Intre timp se spala vinetele , se taie in doua pe lungime si se umplu vinetele.


Se pune ulei intr-un vas termorezistent uns cu ulei , se pun vinetele umplute .


Din cele doua rosii se face un suc ( rosiile se dau pe razatoare si se fierb putin).


Pisam usturoiul si il repartizam in mod egal peste carne.


Turnam sosul de rosii si dam la cuptor pentru 45 min


Cand s-au rumenit usor se scoate vasul din cuptor si se presara de belsug cu patrunjel tocat,

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si 200 ml. suc de rosii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Papoutsakis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela2682 1

06.08.2011, 14:40

Corinuta 1

07.08.2011, 13:09

buna papica!

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:01

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata

de Rocsi 9

ieri la 10:52

Piept de pui pe grătar, cu gem de corcodușe și cartofi copți

de Ancutsa 5

pe 13.09 la 18:38

Paleuri

pe 13.09 la 14:03

RETETA RECOMANDATA
Carne de vită cu ceapă - reteta chinezeasca