Papoutsakis

de Bunica in Vita, 5 Aug 2011 | 4245 vizualizari

 

Este o mancare traditionala greceasc din insula Amouliani. Aaa, nu va ganditi ca am ajuns pe acolo, am gasit-o intr-o revista si mi s-a parut interesanta. Este foarte buna....daca va plac vinetele. Am respectat intocmai reteta , mai putin sosul.

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete
  • 300 g. carne de vita
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • sare, piper 
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papoutsakis:

Carnea de vita se spala si se toaca sau se cumpara tocata( cum am cumparat-o eu).


Toate legumele se toaca marunt si se calesc in ulei de masline.


Cand ceapa este sticloasa, se adauga carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea.se condimenteaza dupa gust


Se pune amestecul intr-o stecuratoare, sa se scurga.


Intre timp se spala vinetele , se taie in doua pe lungime si se umplu vinetele.


Se pune ulei intr-un vas termorezistent uns cu ulei , se pun vinetele umplute .


Din cele doua rosii se face un suc ( rosiile se dau pe razatoare si se fierb putin).


Pisam usturoiul si il repartizam in mod egal peste carne.


Turnam sosul de rosii si dam la cuptor pentru 45 min


Cand s-au rumenit usor se scoate vasul din cuptor si se presara de belsug cu patrunjel tocat,

 

TIPS-URI

1

Se poate pune si 200 ml. suc de rosii).

Daca ti-a placut reteta noastra "Papoutsakis" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ionela2682 1

06.08.2011, 14:40

Corinuta 1

07.08.2011, 13:09

buna papica!

mamaieelena 1

11.08.2011, 07:01

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”