Friptura rapida de vitel cu morcov

de mihaelar63 in Vita, 26 Noi 2018 | 992 vizualizari

 

  Suna telefonul ca sosesc copii acasa. Timp de gandire 45 minute ce le pui pe masa. Ciorba este pregatita, garnitura idem, salamul de biscuiti preferat sta la rece, dar carnita ? Carnita si-a schimbat modul de preparare pentru ca nu mai era timp. Am ales o metoda rapida de preparare sa obtin carne suculenta si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de mustar frantuzesc-fara conservanti
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri de faina alba
  • 1 lingura mix condimente naturale pentru vita [ tunisiene -chimen , chili , nucsoara , scortisoara , boia dulce ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura rapida de vitel cu morcov:


  1. Pulpa de vitel se portioneaza in doua bucati lunguiete de lungimea si grosimea unui cozonacel.

  2. Curatati si spalati morcovii.

  3. Cu ajutorul cutitului se inteapa mijlocul bucatiilor de carne, pe lungime, se introduce pe mijloc bucata de morcov.

  4. Fiecare bucata de carne se sareaza, se unge cu mustar si se da prin faiana alba.

  5. Bucatile de carne se presara cu mix de condimente si se pun la prajit in uleiul incins amestecat cu unt.

  6. In tigaie lipite de carne se mai pun frunzulite de busuioc si de rozmarin.

  7. Prajiti usor bucatile de carne pe fiecare parte pana vor fi rumene si vor prinde pojghita.

  8. Transferati bucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

  9. Se da tava la cuptor timp de 15 minute la grill.

  10. Eu am pus temperatura destul de mare 250 grade celsius dar am controlat din cand incand cat de facuta este carnea.

  11. Se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se odihneasca 10 minute, dupa care se feliaza.

  12. Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscat.

  13. Serviti carnea de vitel insotita de garnitura si salata preferata.

  14. Noi am avut cartofi cu rozmarin si patrunjel .https://www.bucataras.ro/retete/cartofi-cu-usturoi-rozmarin-si-patrunjel-la-cuptor-88709.html

  15. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Dupa scoaterea de la cuptor, carnea de vita trebuie sa se odihneasca 10 minute. Prin acest procedeu se pastreaza carnea frageda. Daca feliati imediat va curge zeama din carne si aceasta va fi uscata.

2

Aceasta reteta este usor si rapid de preparat. Este foarte aspectoasa pe o masa festiva.

3

Puteti inlocui morcovul cu bucati de carnati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura rapida de vitel cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

02.12.2018, 11:23

Katty , si aratoasa si delicioasa

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

Nici macar nu m-am straduit mult > Asa este iti iese mancarea mai nteresanta cand prepari sub presiune

mihaelar63 1

03.12.2018, 01:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos de hrean