Friptură/Ruladă de curcan

de Catalina L in Curcan, 17 Mai 2015 | 2734 vizualizari

 

Este o reteta de preparare pentru orice tip de rulada de carne :de porc, de pui, de curcan - rulada pregatita de casa sau pregatita si cumparata cruda de la macelar.

 

INGREDIENTE

  • Rulada de curcan pentru 4 persoane ( facuta de casa sau preparata la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 cățel de usturoi
  • 20-25 cl de apă (sau vin alb)
  • 25 g unt
  • sare, piper,
  • ierburi (dafin, cimbru etc....)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură/Ruladă de curcan:

Eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon



Incălziti untul intr-o tigaie profunda pe foc.



Puneți rulada și lăsați-o sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.



Se adaugă ceapa tocata , ardeiul taiat cubulete si usturoiul si se caleste un pic.



Se pune apa clocotită, sarea, piperul si ierburile.



Acoperiti si gatiti 20-25 de minute. Se scoate friptura si se lasa un pic sa se raceasca.



Se taie friptura în felii și se pune cu sosul din tigaie intr-un vas la cuptor.



Se lasă sa se rumenească timp de 10 -15 minute.



Se serveste cu piure ( reteta aici ) sau cu cartofi franțuzești (reteta aici).



Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură/Ruladă de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

18.05.2015, 18:35

Tare bine arata. In poze mie mi se pare ca are si carnati, dar la ingrediente nu scrie

Catalina L 1

19.05.2015, 09:07

rocsi - eu am cumparat-o cruda de la macelar- are un carnat si branza in mijoc, si este inconjurata de felii subtiri de bacon

mihaelar63 1

16.06.2015, 11:04

Foarte aratoasa rulada ta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Curcan la gratar cu cartofi in sos de maioneza