Fudge de ciocolata cu alune

de RuxyRux in Dulciuri, 8 Apr 2016 | 809 vizualizari

 

Textura de fondant de ciocolata si alune... ce poate fi mai delicios?

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 400 gr. zahar brun
  • 380 gr. lapte praf
  • 200 gr alune de padure crude( uscate la 40 de grade)
  • zahar vanilat de Bourbon
  • o lingurita unt de cacao
  • 125 gr. cacao
  • 200gr. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fudge de ciocolata cu alune:

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot.


Se trage vasul de pe foc, se pune untul si untul de cacao, se amesteca pana se topesc.


Intr-un vas mai mare (eu de regula pun in lighenasul de framantat aluat), se cern pe rand laptele praf si cacaoa, apoi se adauga compozitia lichida.


Pe masura ce amestecati veti observa cum se schimba textura si devine usor lipicioasa, dar in acelasi timp se desprinde usor de pe vas cu lingura. Se pun alunele intregi si se mai amestca putin.


Se unge o tavita de yena cu unt si se pune ciocolata.


Se tine la rece 15 minute dupa care se scoate si se lasa la temperatura camerei.


A doua zi veti obtine exact textura de fudge.


Ciocolata se poate taia in bucati, se infoliaza si se pastreaza la rece cateva zile.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fudge de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:53

Multumesc Ancuta

RuxyRux 1

14.04.2016, 20:54

Pup Menuca dulce , multumesc!

Geanina87 1

15.04.2016, 14:23

yamiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de branza si merisoare