Fursecuri asortate

de Sim0na in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 4144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina + cca 100-150 g ptr framantat
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 180 g unt

ptr ornat:

  • zahar brun
  • 1 albus + 100 g zahar pudra + colorant + cateva picaturi zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri asortate:

Untul l-am frecat bine cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am adaugat oul si galbenusul si am continuat sa amestec. Am pus si zaharul vaniliat si esenta de vanilie, iar la final am incorporat faina, obtinand un aluat moale. Am pus aluatul pe masa de lucru infainata inainte, si am continuat sa framant compeltand cu faina, pana am obtinut un aluat legat.

Am dat aluatul la frigider ptr 1 ora.

Am intins o foaie cu o grosime de cca 0,5 cm si am taiat diverse forme. Pe unele le-am dat prin zahar brun inainte de a le pune intr-o tava neunsa, dar tapetata cu hartie de copt, si a le da la cuptorul preincalzit, ptr cca 15 minute.

Dupa ce au fost gata, pe cale fara zahar le-am colorat dupa cum mi-a venit la indemana!

Sper sa-i placa Mosului, ca noua ne-au placut foarte tare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri asortate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

La Ancuta 1

10.12.2012, 13:01

ce frumoase ti-au iesit!
Saptamana asta trebuie sa fac si eu cu piticul meu

alldaycooking 1

10.12.2012, 15:45

super!

Ubulika 1

10.12.2012, 19:49

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri asortate - cookies