Fursecuri asortate

de Sim0na in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 1099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina + cca 100-150 g ptr framantat
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 180 g unt

ptr ornat:

  • zahar brun
  • 1 albus + 100 g zahar pudra + colorant + cateva picaturi zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri asortate:

Untul l-am frecat bine cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am adaugat oul si galbenusul si am continuat sa amestec. Am pus si zaharul vaniliat si esenta de vanilie, iar la final am incorporat faina, obtinand un aluat moale. Am pus aluatul pe masa de lucru infainata inainte, si am continuat sa framant compeltand cu faina, pana am obtinut un aluat legat.

Am dat aluatul la frigider ptr 1 ora.

Am intins o foaie cu o grosime de cca 0,5 cm si am taiat diverse forme. Pe unele le-am dat prin zahar brun inainte de a le pune intr-o tava neunsa, dar tapetata cu hartie de copt, si a le da la cuptorul preincalzit, ptr cca 15 minute.

Dupa ce au fost gata, pe cale fara zahar le-am colorat dupa cum mi-a venit la indemana!

Sper sa-i placa Mosului, ca noua ne-au placut foarte tare

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri asortate-0
Fursecuri asortate-1
Fursecuri asortate-2
Fursecuri asortate-3
Fursecuri asortate-4
Fursecuri asortate-5
Fursecuri asortate-6
Fursecuri asortate-7

COMENTARII (27)

La Ancuta

La Ancuta 1

10.12.2012, 13:01

ce frumoase ti-au iesit!
Saptamana asta trebuie sa fac si eu cu piticul meu

alldaycooking

alldaycooking 1

10.12.2012, 15:45

super!

Ubulika

Ubulika 1

10.12.2012, 19:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!