Fursecuri cu bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 3622 vizualizari

 

Am facut niste fursecuri,unele lipite doua cate doua,unele un fursec si o bezea lipite sau doar bezele lipite,toate cu gem de zmeura si nuca macinata.....

 

INGREDIENTE

  • Pt.bezele
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar tos mai fin
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • un praf de sare
  • Pt.fursecuri
  • 150 g margarina rama maestro
  • 1 galbenus
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Pt.umplutura
  • gem de zmeura
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea:

Bezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot zaharul,Apoi adaugam lingurita de otet,mixam si la final amidonul alimentar.N-am vrut sa obtin o bezea prea tare,pentru ca aveam nevoie de bezele mai plate,asa cum se vede in imagine. Am pus hartie de copt in tava si cu lingurita am format rotocoale de bezea.Am avut si o plansa de silicon speciala pentru bezele.Incingem cuptorul foarte bine ,apoi reducem focul la foarte mic ,bagam tavile in cuptor si lasam cuptorul intredeschis,cca 2 ore ,pana se usuca bine.


Fursecuri : Intr-un bol cernem faina,adaugam praful de copt si zaharul pudra,amestecam ,apoi adaugam galbenusul si margarina taiata cubulete mici si incepem sa framantam pana obtinem un aluat care se poate intinde.Infainam blatul de lucru si intindem foaie cu o grosime de 3-4 mm,taiem cu forma ( orice forma vreti) floricica,asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 8-10 min.Cand au inceput sa se rumeneasca le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.


Umplutura : Am amestecat gem de zmeura cu nuca macinata.


Asamblare : Un fursec pe care am asezat in mijloc umplutura si deasupra bezea.sau doua fursecuri lipite cu umplutura si la final doua bezele lipite cu umplutura.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

11.02.2015, 08:39

Arata deliciosi! Imprumut si eu cativa la cafea? Promit sa-i aduc inapoi! P.S....Sa nu ma crezi! )))))))))

diaconta 1

11.02.2015, 13:18

Ce ma 'nervezi tu Cleme cu bezelele tale
ca din pricina bezelei am aruncat bunatate de desert

Constelatialeu 1

11.02.2015, 13:38

Hai mai Die ca nu stiu de ce zici ca nu-ti iese....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crema de dovleac