Fursecuri cu bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 9048 vizualizari

 

Am facut niste fursecuri,unele lipite doua cate doua,unele un fursec si o bezea lipite sau doar bezele lipite,toate cu gem de zmeura si nuca macinata.....

 

INGREDIENTE

  • Pt.bezele
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar tos mai fin
  • 1 lingurita otet de vin
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • un praf de sare
  • Pt.fursecuri
  • 150 g margarina rama maestro
  • 1 galbenus
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Pt.umplutura
  • gem de zmeura
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu bezea:

Bezele : Albusurile cu praful de sare le mixam pana nu mai pica de pe tel.apoi incepem sa adaugam zaharul  cate 50 g si mixam 10 min,apoi iar 50 g si mixam 10 min,pana terminam tot zaharul,Apoi adaugam lingurita de otet,mixam  si la final amidonul alimentar.N-am vrut sa obtin o bezea prea tare,pentru ca aveam nevoie de bezele mai plate,asa cum se vede in imagine. Am pus hartie de copt in tava si cu lingurita am format rotocoale de bezea.Am avut si o plansa de silicon speciala pentru bezele.Incingem cuptorul foarte bine ,apoi reducem focul la foarte mic ,bagam tavile in cuptor si lasam cuptorul intredeschis,cca 2 ore ,pana se usuca bine.

Fursecuri : Intr-un bol cernem faina,adaugam praful de copt si zaharul pudra,amestecam ,apoi adaugam galbenusul si margarina taiata cubulete mici si incepem sa framantam pana obtinem un aluat care se poate intinde.Infainam blatul de lucru si intindem foaie cu o grosime de 3-4 mm,taiem cu forma ( orice forma vreti) floricica,asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si apoi bagam tava la cuptorul preincalzit cca 8-10 min.Cand  au inceput sa se rumeneasca le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca.

Umplutura : Am amestecat gem de zmeura cu nuca macinata.

Asamblare : Un fursec pe care am asezat in mijloc umplutura si deasupra bezea.sau doua fursecuri lipite cu umplutura si la final doua bezele lipite cu umplutura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

11.02.2015, 08:39

Arata deliciosi! Imprumut si eu cativa la cafea? Promit sa-i aduc inapoi! P.S....Sa nu ma crezi! )))))))))

diaconta 1

11.02.2015, 13:18

Ce ma 'nervezi tu Cleme cu bezelele tale
ca din pricina bezelei am aruncat bunatate de desert

Constelatialeu 1

11.02.2015, 13:38

Hai mai Die ca nu stiu de ce zici ca nu-ti iese....

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Non plus ultra