Prajitura frageda cu branza dulce si stafide

de Angelina_Elena in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 4328 vizualizari

 

Va invit sa degustati din aceasta prajitura delicioasa si foarte frageda! Pentru aluatul fraged m-am inspirat de la Miha, careia ii multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 100 g unt / untura
  • 2 cani faina (sau mai mult)
  • 2 oua
  • 1 lingura si jumatate zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zeama de lamaie

Umplutura:

  • 500 g branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana (30% grasime)
  • 4 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura rasa gris
  • 50 g stafide + o lingurita esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frageda cu branza dulce si stafide:

Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.


Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.


Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Adaugam cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.


Vom obtine un aluat nelipicios (daca vedeti ca nu e asa, mai adaugati putina faina!!) pe care il invelim in folie transparenta si il dam la rece pentru 1 ora.


Umplutura de branza cu stafide:


Punem branzica intr-un bol, adaugam zaharul, zaharul vanilat, grisul, ouale si omogenizam usor.


Stafidele le punem la inmuiat in apa calduta amestecata cu esenta de rom si le lasam vreo 20 de minute.


Dupa 1 ora scoatem aluatul de la frigider, il framantam putin si il impartim in 2 bucati egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.


Prima foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, o intepam din loc in loc cu o furculita, apoi asezam umplutura.


Presaram stafidele deasupra, apoi asezam ce-a de-a doua foaie, o intepam din loc in loc cu o furculita apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit.


Coacem 20-30 de minute pana incepe sa se rumeneasca usor.


O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca apoi portionam...asta daca mai avem rabdare!!


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Acest aluat nu este deloc pretentios sipresteaza la mai multe umpluturi: fie cu fructe (eu am incercat cu mere) sau chiar dulceata amestecata cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frageda cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Angelina_Elena 1

13.06.2014, 15:56

Simona

Micutza Luana 1

13.06.2014, 20:05

ador praji asta

Angelina_Elena 1

13.06.2014, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci