Fursecuri cu ciocolata

de merisor in Prajituri, 19 Dec 2014 | 1850 vizualizari

 

Uite ca le-a venit randul si in bucatatria mea.
Am tot vazut ca se poarta aceste fursecuri si am zis ca trebuie sa le incerc si eu.
Nu prea ne omoram noi cu fursecurile, preferam prajiturile cu crema, dar cred ca le va sta bine pe masa de sarbatoare.
Si pentru ca mi-au placut si mi s-a parut ca au iesit putine, am repetat, dar cu arome diferite.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciocolata de menaj
  • 100 gr Rama mit Butter
  • 100 gr zahar pudra (+150 gr pentru glazurat)
  • 1 plic zahar cu scortisoara (Dr Oetker)
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura praf de copt
  • 2 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Mai intai ne ocupam de topirea ciocolatei, pe care o rupem in bucati mai mici si o punem intr-un vas impreuna cu Rama, pe foc moale sau chiar pe baie de aburi si amestecam in vas pana se dilueaza totul si se omogenizeaza.


Dem vasul deoparte de pe foc si lasam ciocolata sa se raceasca.


Mixam cele doua oua cu putina sare si adaugam treptat zaharul si zaharul cu scortisoara, esenta de rom, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Amestecam cele doua compozitii, acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pentru cateva ore, sau pana cand compozitia se intareste.


Punem zaharul(cele 150 gr) pe un platou, iar cu mainile uscate, formam mingiute din aluatul cu ciocolata si le tavalim prin zaharul pudra, apoi le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade.


Sunt tare de efect aceste fursecuri!



 

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza in functie de tipul acesteia, precum si de consistenta celorlalte ingrediente, initial am incercat doar cu 200 gr, dar apoi mi s-a parut ca mai necesita si am mai adaugat 50 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

ilinca_rox 1

20.12.2014, 19:23

niste bunatati frumusele tare

Rocsi 1

20.12.2014, 23:36

Am vazut ca toate v-ati intrecut in fursecuri. bravo!

Panacris 1

23.01.2015, 18:29

Buneeee Le vin rândul în curând!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si caramel