Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II

de Criss in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 1729 vizualizari

 

Am mai postat o reteta de alfajores, insa de aceasta data difera putin reteta si modul de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 170 g amidon
  • 150 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou -un galbenus
  • o lingurita praf de copt
  • dulce de leche o cutie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II:

  Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Va sfatuiesc sa lasati intr-adevar aluatul la frigider doua ore, pentru ca altfel e greu de lucrat cu el, si se lipeste. Data trecuta m-am grabit si nu l-am lasat decat vreo 30 minute insa acum l-am lasat cred vreo 4 ore si s-a lucrat mult mai usor. Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare.

Pentru un plus de efect, o parte din fursecuri se perforeaza. Dar pentru ca aluatul e foarte fraged si destul de lipicios, cel mai bine se decupeaza direct in tava mijlocul fursecurilor. Aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient. Se coc fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe. Se lipesc cate doua cu dulce de leche . Data viitoare am sa le fac cu gem. ;) Se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II-0
Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II-1
Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II-2
Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II-3
Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II-4

COMENTARII (21)

Sim0na

Sim0na 1

07.02.2013, 19:08

foarte bine arata!

mamaieelena

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:38

bune

Criss

Criss 1

08.02.2013, 10:46

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!