Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II

de Criss in Dulciuri, 7 Feb 2013 | 2249 vizualizari

 

Am mai postat o reteta de alfajores, insa de aceasta data difera putin reteta si modul de prezentare.

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 170 g amidon
  • 150 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un ou -un galbenus
  • o lingurita praf de copt
  • dulce de leche o cutie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II:

Se bate untul moale cu zaharul, vanilia pana devine spumos. Se adauga oul + galbenusul, se bate pana devine o crema lucioasa, dupa care se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Rezulta un amestec destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider minim 2 ore. Va sfatuiesc sa lasati intr-adevar aluatul la frigider doua ore, pentru ca altfel e greu de lucrat cu el, si se lipeste. Data trecuta m-am grabit si nu l-am lasat decat vreo 30 minute insa acum l-am lasat cred vreo 4 ore si s-a lucrat mult mai usor. Se intinde o foaie cam de 0.5 cm, pe planseta infainata, se decupeaza floricele sau inimioare.


Pentru un plus de efect, o parte din fursecuri se perforeaza. Dar pentru ca aluatul e foarte fraged si destul de lipicios, cel mai bine se decupeaza direct in tava mijlocul fursecurilor. Aluatul trebuie intins intr-o foaie destul de subtire, pentru ca el va creste suficient. Se coc fix 10 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca ele trebuie sa ramana albe. Se lipesc cate doua cu dulce de leche . Data viitoare am sa le fac cu gem. ;) Se pastreaza in cutie de tabla inchisa ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu dulce de leche (alfajores) II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sim0na 1

07.02.2013, 19:08

foarte bine arata!

mamaieelena 1

07.02.2013, 19:38

bune

Criss 1

08.02.2013, 10:46

Multumesc mult.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă în două culori