Fursecuri cu nuca

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 465 vizualizari

 

Reteta este cea a Rocsanei
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-si-stafide-73079.html
Sunt tare faine! Le recomand!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 g nuca
  • stafide aurii
  • 300-350 gr faina
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • optional: coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).


Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.


Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la rece pentru 20-30 de minute.


Din aluatul astfel obtinut, se formeaza bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Le coacem la 160 de grade, pentru 15 minute. (Daca este necesar, se mai poate prelungi timpul cu 5 minute).


Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar vanilat.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti si fursecuri cu cacao, se scad din cantitatea de faina 2 linguri, adaugandu-se altele doua cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Florin A 1

20.12.2015, 12:48

Multumim!

Rocsi 1

23.12.2015, 20:29

Ce delicioase sunt si vad ca eu am fost sursa de inspiratie. Bravo!

Bya Ralu 1

25.12.2015, 00:15

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca