Fursecuri cu nuca

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4208 vizualizari

 

Reteta este cea a Rocsanei
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-si-stafide-73079.html
Sunt tare faine! Le recomand!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 g nuca
  • stafide aurii
  • 300-350 gr faina
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • optional: coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).

Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.

Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la rece pentru 20-30 de minute.  

Din aluatul astfel obtinut, se formeaza bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 160 de grade, pentru 15 minute. (Daca este necesar, se mai poate prelungi timpul cu 5 minute).

Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Daca doriti si fursecuri cu cacao, se scad din cantitatea de faina 2 linguri, adaugandu-se altele doua cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca