Fursecuri cu nuca

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4099 vizualizari

 

Reteta este cea a Rocsanei
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-nuca-si-stafide-73079.html
Sunt tare faine! Le recomand!
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 150 g nuca
  • stafide aurii
  • 300-350 gr faina
  • 150 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • un plic cu praf de copt
  • optional: coaja rasa de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Zaharul, impreuna cu sarea, se mixeaza cu untul moale (la temperatura camerei).

Se obtine o compozitie spumoasa, in care se incorporeaza oul si nuca macinata. Se pun apoi, pe rand, stafidele si coaja de portocala, praful de copt si faina cernuta.

Se omogenizeaza aluatul si se pastreaza la rece pentru 20-30 de minute.  

Din aluatul astfel obtinut, se formeaza bilute pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem la 160 de grade, pentru 15 minute. (Daca este necesar, se mai poate prelungi timpul cu 5 minute).

Dupa ce se racesc, se pudreaza cu zahar vanilat.

TIPS-URI

1

Daca doriti si fursecuri cu cacao, se scad din cantitatea de faina 2 linguri, adaugandu-se altele doua cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Florin A 1

20.12.2015, 12:48

Multumim!

Rocsi 1

23.12.2015, 20:29

Ce delicioase sunt si vad ca eu am fost sursa de inspiratie. Bravo!

Bya Ralu 1

25.12.2015, 00:15

bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri Arici