Fursecuri cu nuca si cafea

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2012 | 2286 vizualizari

 

Craciun fericit va urez tuturor!Sa aveti parte de sanatate, bucurii si tot ce va doriti.Sper ca Mosul a fost darnic cu voi!!!V-am adus niste fursecuri absolut delicioase si aromate.Vi le recomand cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 3 lingurite apa calda
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 230-250 gr faina
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Portii: 53
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si cafea:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat. La urma dam aroma cu coaja rasa de portocala, esenta de rom, zaharul pudra cu pastai de vanilie si framantam usor cu mana pana intra bine in aluat.


Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Rupem bucatele de aluat, formam bilute, apoi le trecem prin nuca macinata ramasa, dar numai partea superioara, nu si baza. Le asezam in tava cu putina distanta intre ele.


Incingem cuptorul, apoi bagam tava cu fursecuri. Le lasam 20-25 de minute la o temperatura potrivita. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, le asezam intr-o cutie pentru a se pastra mai mult timp si le dam la rece.


Pofta buna!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

26.12.2012, 18:34

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi

mirela0911 1

26.12.2012, 21:18

foarte aromate!

Rocsi 1

27.12.2012, 11:38

Multumesc mult Mirela draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de sarbatoare