Fursecuri cu nuca si cafea

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2012 | 2516 vizualizari

 

Craciun fericit va urez tuturor!Sa aveti parte de sanatate, bucurii si tot ce va doriti.Sper ca Mosul a fost darnic cu voi!!!V-am adus niste fursecuri absolut delicioase si aromate.Vi le recomand cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 200 gr nuca macinata
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 lingurite ness
  • 3 lingurite apa calda
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 230-250 gr faina
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
Portii: 53
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si cafea:

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma impreuna cu zaharul. Adaugam galbenusurile si le incorporam. Ness-ul il dizolvam cu apa si il punem peste unt. Incorporam praful de copt, cacaoa si 60 gr nuca macinata. Faina o cernem si o punem peste compozitia de mai sus pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat. La urma dam aroma cu coaja rasa de portocala, esenta de rom, zaharul pudra cu pastai de vanilie si framantam usor cu mana pana intra bine in aluat.


Ungem o tava cu margarina si punem hartie de copt. Rupem bucatele de aluat, formam bilute, apoi le trecem prin nuca macinata ramasa, dar numai partea superioara, nu si baza. Le asezam in tava cu putina distanta intre ele.


Incingem cuptorul, apoi bagam tava cu fursecuri. Le lasam 20-25 de minute la o temperatura potrivita. Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se raceasca, le asezam intr-o cutie pentru a se pastra mai mult timp si le dam la rece.


Pofta buna!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Rocsi 1

26.12.2012, 18:34

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi

mirela0911 1

26.12.2012, 21:18

foarte aromate!

Rocsi 1

27.12.2012, 11:38

Multumesc mult Mirela draga

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Spritati