Fursecuri cu nuca si caramel

de laura_n in Prajituri, 5 Ian 2014 | 3544 vizualizari

 

Excelente. Dau dependenta ...

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri zahar brut
  • 2 linguri smantana
  • 50 gr unt
  • 120 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1/2 cana cu nuca tocata grosier
  • 1 ou
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si caramel:

Intr-un vas, punem zaharul la caramelizat. Amestecam usor pana se topeste si adaugam cele doua linguri de smantana. Amestecam bine, bine pana se fluidizeaza la loc caramelul. Dupa ce s-a incorporat smantana si s-a fluidizat caramelul, luam de pe foc si adaugam untul, amestecand bine. Adaugam nuca tocata grosier si amestecam iar. Dam deoparte sa se raceasca.


Intr-un castron, punem untul si oul si mixam la viteza mare. Adaugam caramelul cu nuca si il incorporam si pe acesta. La sfarsit, adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.


Pornim cuptorul.


Intindem o foaie groasa de 1 cm si decupam cu formele din dotare.


Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam fursecurile si dam la cuptor, la foc mediu, cam 7-8 minute.


Le scoatem din cuptor, le punem la racit si le servim la cafea sau ceai.


Sunt foarte, foarte gustoase!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 10 lei.

2

se poate adauga si scortisoara in compozitie sau alte condimente dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

laura_n 1

26.01.2014, 20:44

Mihaela, imi pare rau este un aluat clasic de biscuiti, doar ca in loc de zahar am pus acest caramel. Este ca si cum am folosi ciocolata topita...nu stiu ce sa iti spun...aluatul facut de mine avea o consistenta buna, nu foarte tare, dar destul de bun ca sa iasa. daca te uiti la poze, o sa vezi ce fel a iesit. poate ca ai uitat sa pui ceva, nuca, sau ai folosit mai mult caramel, sau poate ca l-ai incorporat fierbinte...nu stiu. mie mi-au iesit niste fursecuri extraordinare si nu am facut numai o tura, ci de mai multe ori

Raluca57 1

06.02.2014, 21:49

Foarte bune! si nu se usuca repede. Eu am pus 1 cana nuci si au iesit f.bune. Raluca

Krystyan Trendy 1

20.06.2014, 09:19

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu dulceata din fructe de padure