Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 29 Mai 2014 | 3644 vizualizari

 

Minunate...atat de fragede incat se topesc in gura... incredibil de delicioase si as putea sa spun fara sa le laud prea tare, ca sunt perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina de patiserie
  • 340 gr unt de arahide( un borcanel, eu am folosit Maxim's)
  • 150 gr unt rece( dar moale 85% grasime)
  • 130 gr zahar brun( facut pudra)
  • 2 galbenusuri de ou( mari)
  • vanilie
  • coaja razuita de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata neagra( razuita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Cernem faina intr-un vas.

Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam  faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. 

Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o punem la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua bucati. Oprim o bucata pe planseta de lucru iar restul punem din nou la rece in folie.

Facem aluatul sul si il impartim in doua bucati. Rulam din nou fiecare bucata sub forma de sul, apoi portionam fursecurile.

Fiecare bucata o aplatizam in tava de copt tepetata din timp cu pergament.

Punem deasupra fulgii de ciocolata si coacem fursecurile pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim si restul aluatului in acelasi mod, iar fursecurile le vom intinde si alinia pe o foaie de copt.

Scoatem de la cuptor fursecurile care sunt gata, si le punem usor pe o suprafata cu tot cu foaia pergament, apoi tragem usor in tava cu tot cu foaia de copt restul de aluat pregatit.

Lasam fursecurile la racit perfect si apoi le desprindem de pe folie. Sunt extrem de fragile pentru ca sunt extrem de fragede, astel ca cel mai bine se manevreaza reci.

Recomand cu drag reteta!

TIPS-URI

1

Daca nu va plac fursecurile dulci reduceti cantitatea de zahar cu 30 gr.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Panacris 1

02.06.2014, 07:58

Delicioase!

RuxyRux 1

02.06.2014, 21:13

Multumesc, Cristinici...chiar daaaa!

MOKUSKA 1

06.06.2014, 12:33

Sunt absolut minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vanillekipferl – fursecuri cu vanilie