Fursecuri fine cu nuci

de madi_marin in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 4034 vizualizari

 

Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 120 g margarină
  • 80 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 200 g - 210 g făină
  • esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 vărf mic de cuţit de praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
  • dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.


Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.


Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.


Se coc cam 15 minute la foc micuţ.


Poftă bună!


PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

simona72 1

15.12.2013, 08:45

Ce frumusele! Ma inebuniti cu ele si musai sa fac si eu ceva...

ddora_24 1

15.12.2013, 14:21

azi le-am incercat; au iesit suuper! multumesc!

Angelina_Elena 1

21.06.2014, 13:36

Minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)