Fursecuri fine cu nuci

de madi_marin in Dulciuri, 14 Dec 2013 | 3831 vizualizari

 

Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!

 

INGREDIENTE

  • 120 g margarină
  • 80 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 200 g - 210 g făină
  • esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 vărf mic de cuţit de praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
  • dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.

Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi  făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.

Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.

Se coc cam 15 minute la foc micuţ.

Poftă bună!

PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.

 

COMENTARII (30)

simona72

simona72 1

15.12.2013, 08:45

Ce frumusele! Ma inebuniti cu ele si musai sa fac si eu ceva...

ddora_24

ddora_24 1

15.12.2013, 14:21

azi le-am incercat; au iesit suuper! multumesc!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.06.2014, 13:36

Minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!