Fursecuri fragede

de Toamna07 in Prajituri, 20 Noi 2012 | 13908 vizualizari

 

Mi-am cumparat o noua jucarie de care sunt foarte mandra,o ador.Este o presa cu 10 forme diferite pentru turnat fursecuri si 10 duiuri pentru ornat prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 380 g faina
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 oua mici
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!!



Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam ouale, vaniliile si amestecam, tot cu mana. Adaugam faina, omogenizam usor si umplem presa dupa ce ne-am ales forma sub care turnam fursecurile vanilate si fragede.:) .


Tava de aragaz nu se unge cu nimic,nu se tapeteaza cu hartie de copt. Fursecurile nu se lipesc deloc!!! Se tine forma perfect verticala pe tava de copt si se apasa pistonul.


Este important sa lucram cu doua tavi ,sa nu formam fursecurile pe tava incinsa. Scoatem prima tava si o bagam la cuptor pe a doua. Lasam fursecurile la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute. Le scoatem albe ;ele se vor usca afara. Daca apasam pe fursec si este usor uscat deasupra,este gata.


Le puteti glazura cu ciocolata topita sau picta cu ajutorul unei pensule subtiri,dupa imaginatia fiecaruia .



Sunt de mare efect,extrem de fragede si aromate.:)



Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

20.11.2012, 21:40

bune

Toamna07 1

21.11.2012, 11:53

Ina,imi pare rau ca nu ai gasit presa la Lidl!
E clar ca s-au vandut!

Multumesc pentru mesaje!

ionela2682 1

21.11.2012, 12:09

Din Lidl mi am achizitionat si eu o astfel de presa http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-unt-37750.html .Poate am fost eu ghinionista dar a mea dupa prima folosire s/a stricat,adica dispozitivul (nu stiu cum sa/i zic )care se insurubeaza in capatul presei pentru a tine discurile fixe s/a rupt.Presa are garantie 2 ani deci am primit banii inapoi .Data viitoare nu ma mai incurc cu cele de plastic ,voi cumpara o presa metalica ... http://www.shopu.ro/presa-pentru-biscuiti-fursecuri-p-2551.html

poate va rezista mai mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide