Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2015 | 2771 vizualizari

 

Azi va invit sa cititi o reteta de fursecuri facute din faina de migdale si impopotanate cu cirese confiate . Au un aspect dragut , se aseaza bine alaturi de alte deserturi si se pastreaza timp indelungat in cutii metalice. De asemenea se pot lua langa cafeau de dimineata pentru a incepe ziua cat mai frumos . Mi-ar place sa pot sa servesc dimineata cafeau calda si proaspat facuta alaturi de un fursec facut in casa , fraged si dragalas.
Ciresele confiate le-am cumparat de la Lidl, iar faina de migdale de la Kaufland . Dar daca nu aveti migdale si nici faina de migdale sa stiti ca se pot face si ies la fel de bune inlocuind migdalele cu faina alba de calitate (000) .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr migdale macinate fin , sau faina de migdale
  • -200 gr faina
  • -200 gr unt
  • -3 galbenusruri
  • -150 gr zahar
  • -35 bucati cirese confiate
  • -100 gr nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate:

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .


Adaugam pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare pana la incorporare.


Ingredientele uscate : faina de migdale, faina si praful de copt le amestecam intr-un vas si adaugam pe rand in compozitie cu o lingura.


Aluatul obtinut il punem intr-o folie la frigider , sau intr-o punga pentru 30minute .


Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt .


Din ingredientele date eu am obtinut 35 de fursecuri , dar asta depinde de cat de mari le formam.


Preincalzim cuptorul la 180 grade si incepem sa facem fursecurile .


Luam din aluat bucatele de marimea unei nuci si facem din el o bila . Asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor . In mijlocul fursecului facem cu varful degetului o gaurica . Puteti folosi capatul de la o lingura de lemn.


Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul asezandu-le pe rand in tava cu distanta intre ele .In timpul coacerii aluatul va creste putin si e bine sa nu se lipeasca unele de altele.


Dam tava la cuptor , iar dupa 15 minute scoatem tava si reface gaurica din mijloc punanad cate o cireasa confiata si presand foarte usor .


Dam la cuptor pentru inca 5 minute .


Lasam la racit pe tava si le asezam intr-o cutie metalica pentru pastrare .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

anca_rm 1

09.01.2015, 16:28

Nuta : -asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor .
Fiecare bila de fursec o dai prin nuca macinata sau se poate si prin zahar

Rocsi 1

09.01.2015, 21:28

Ce bune or fi!

dantes 1

10.01.2015, 11:24

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata