Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2015 | 5785 vizualizari

 

Azi va invit sa cititi o reteta de fursecuri facute din faina de migdale si impopotanate cu cirese confiate . Au un aspect dragut , se aseaza bine alaturi de alte deserturi si se pastreaza timp indelungat in cutii metalice. De asemenea se pot lua langa cafeau de dimineata pentru a incepe ziua cat mai frumos . Mi-ar place sa pot sa servesc dimineata cafeau calda si proaspat facuta alaturi de un fursec facut in casa , fraged si dragalas.
Ciresele confiate le-am cumparat de la Lidl, iar faina de migdale de la Kaufland . Dar daca nu aveti migdale si nici faina de migdale sa stiti ca se pot face si ies la fel de bune inlocuind migdalele cu faina alba de calitate (000) .

 

INGREDIENTE

  • -200 gr migdale macinate fin , sau faina de migdale
  • -200 gr faina
  • -200 gr unt
  • -3 galbenusruri
  • -150 gr zahar
  • -35 bucati cirese confiate
  • -100 gr nuca macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate:

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul rasnitei de cafea electrica .

Adaugam  pe rand cate un galbenus , amestecand bine dupa fiecare pana la incorporare.

Ingredientele uscate : faina de migdale, faina si praful de copt le amestecam intr-un vas si adaugam pe rand in compozitie cu o lingura.

Aluatul obtinut il punem intr-o folie la frigider , sau intr-o punga pentru 30minute .

Pregatim o tava mare pe care punem hartie de copt .

Din ingredientele date eu am obtinut 35 de fursecuri , dar asta depinde de cat de mari le formam.

Preincalzim cuptorul la 180 grade si incepem sa facem fursecurile .

Luam din aluat bucatele de marimea unei nuci si facem din el o bila . Asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor . In mijlocul fursecului facem cu varful degetului o gaurica . Puteti folosi capatul de la o lingura de lemn.

Procedam la fel pana cand terminam tot aluatul asezandu-le pe rand in tava cu distanta intre ele .In timpul coacerii aluatul va creste putin si e bine sa nu se lipeasca unele de altele.

Dam tava la cuptor , iar dupa 15 minute scoatem tava si reface gaurica din mijloc punanad cate o cireasa confiata si presand foarte usor .

Dam la cuptor pentru inca 5 minute .

Lasam la racit pe tava si le asezam intr-o cutie metalica pentru pastrare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

09.01.2015, 16:28

Nuta : -asezam bila intr-o farfurie in care am pus nuca macinata si cu podul palmei apasam usor .
Fiecare bila de fursec o dai prin nuca macinata sau se poate si prin zahar

Rocsi 1

09.01.2015, 21:28

Ce bune or fi!

dantes 1

10.01.2015, 11:24

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Braduti impodobiti - fursecuri cu untura si nuca