Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 4 Iun 2011 | 16316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • Pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana dulce pt frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri coniac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone:

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Uleiul se toarna peste galbenusuri si se amesteca usor ca pentru maioneza. Emulsia obtinuta o aromam cu vanilie dupa gust si o turnam peste spuma de albusuri. Amestecam usor. Faina o amestecam cu praful de copt, apoi o inglobam usor in compozitie, amestecand cu o spatura cu miscari de jos in sus.



Compozitia o turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pana se aureste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam la frigider pana se raceste bine si se intareste. Mixam branza mascarpone, apoi punem cate putin din crema de ciocolata si omogenizam.



Pe un platou punem 1 foaie de napolitana, jumatate din crema, blatul pufos de pandispan ( nu l-am insiropat, dar se poate insiropa daca va place), cealalta parte din crema si a 2-a foaie de napolitana.



Se da la rece 1 ora, apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Lau 1

04.06.2011, 23:09

superba

gratziela 1

04.06.2011, 23:23

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:38

buna buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine,zmeura si mascarpone