Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 24 Iun 2015 | 1252 vizualizari

 

Perfecte langa o ceasca cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • -150 g zahar pudra
  • -200 g unt
  • -100 ml suc de portocale
  • -1 praf de copt
  • -450 g faina
  • -2 oua
  • -100 g fulgi de ciocolata sau o tableta de ciocolata razuita
  • -o lingurita flori de portocal (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata:

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.

Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o amestecam cu fulgi de ciocolata si o punem peste restul ingredientelor.

Omogenizam bine.

Punem compozitia intr-o folie alimentara la frigider pentru cel putin o jumate de ora. Trebuie sa se intareasca putin ca sa putem lucra cu el.Vom obtine un aluat cu care se lucreaza destul de greu, dar merita efortul.

Pregatim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si incepem sa formam din el bile de marimea unei nuci . Le puteti da prin zahar pudra , asta daca doriti. Asezam bilele in tava cu spatiu intre ele pentru ca vor creste si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 -20 minute .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi . 

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit cam 30 bucati , dar asta depinde de cat de mari ii formati

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata-0
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata-1
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata-2
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata-3
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata-4

COMENTARII (12)

Catalina L

Catalina L 1

24.06.2015, 21:01

Rocsi

Rocsi 1

25.06.2015, 10:41

Ce mult imi plac!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:33

Deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!