Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 24 Iun 2015 | 4941 vizualizari

 

Perfecte langa o ceasca cu cafea.

 

INGREDIENTE

  • -150 g zahar pudra
  • -200 g unt
  • -100 ml suc de portocale
  • -1 praf de copt
  • -450 g faina
  • -2 oua
  • -100 g fulgi de ciocolata sau o tableta de ciocolata razuita
  • -o lingurita flori de portocal (optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata:

Intr-un bol mai inalt frecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana cand se face ca si o crema.

Adaugam ouale unul cate unul omogenizand bine dupa fiecare . Punem sucul de portocale, apa de flori de portocal, jumate din faina si praful de copt si omogenizam. Restul de faina o amestecam cu fulgi de ciocolata si o punem peste restul ingredientelor.

Omogenizam bine.

Punem compozitia intr-o folie alimentara la frigider pentru cel putin o jumate de ora. Trebuie sa se intareasca putin ca sa putem lucra cu el.Vom obtine un aluat cu care se lucreaza destul de greu, dar merita efortul.

Pregatim o tava mare pe care o tapetam cu hartie de copt. Scoatem aluatul din frigider si incepem sa formam din el bile de marimea unei nuci . Le puteti da prin zahar pudra , asta daca doriti. Asezam bilele in tava cu spatiu intre ele pentru ca vor creste si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 -20 minute .

Se lasa la racit si se pastreaza in cutie metalica. Cu cat stau mai mult cu atat sunt mai fragezi . 

TIPS-URI

1

mi-au iesit cam 30 bucati , dar asta depinde de cat de mari ii formati

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pirojki cu cartofi

de Caty 2

ieri la 13:39

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci