Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 4 Aug 2011 | 6510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 130 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 oua
  • 280-300 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • Nucsoara
  • Vanilie
  •  
  • +
  • 70 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga oul si se mixeaza pana este incorporat. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de unt. La sfarsit se adauga scortisoara,nucsoara rasa si vanilie. Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi moderat. Se lasa 10-15 minute la frigider.

Zaharul pudra se amesteca cu scprtisoara si se pune intr-o farfurie. Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt.

 Se scoate aluatul de la rece si se formeaza bilute cu mainile putin umede, se trec prin amestecul de zahar si scortisoara si se aseaza in tava. La sfarsit se aplatizeaza putin. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coc 15 minute, in pprimele 6 minute focul trebuie sa fie la temperatura maxima,apoi la cea mai mic temperatura pentru 8 minute.

Se servesc pudrate cu zahar in amestec cu scortisoara alaturi de o cana de ceai,lapte sau cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

04.08.2011, 20:06

Si fragede si aromate.....e prea mult ! Oare guri sa le manance sunt ?.....ca de nu vine repejor toata gasca bucatarasilor si face prapad

RuxyRux 1

04.08.2011, 20:26

Arata splendid Bitza...banuiesc ca nu mai ai la cat sunt de delicioase

ionela2682 1

04.08.2011, 20:32

Ce super..ador combinatia de scortisoara si nucsoara....!!!o folosesc mereu in turta dulce!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Banana bread