Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir

de Rita Ilies in Mancaruri de post, 16 Dec 2013 | 2557 vizualizari

 

Deci, NU! Să ne-nțelegem! Nu sunt fan Hello Kitty, dar sunt fan Tupperwere. :))
Forma aceasta pentru fursecuri este noua mea achiziție și bineînțeles se cerea încercată. Iar dacă tot e zi de post, atunci fursecuri de post să fie! :)
Despre acest desert rapid v-am mai povestit pe blog în introducerea rețelei de cookies, deci n-am să mă repet. Chiar dacă azi vă voi prezenta o rețetă de post, originea ei este aceeași.
Și am să trec direct la treabă :) :

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • o cană și jumătate cu făină tip 000
  • o jumătate de cană cu dulceață ( eu am folosit dulceață de mure cu pepene galben )
  • o jumătate de cană cu cacao
  • o jumătate de cană cu zahăr
  • o jumătate de plic cu praf de copt
  • o jumătate de linguriță cu bicarbonat
  • 80 ml ulei
  • o linguriță cu vârf cu ghimbir ras
  • un praf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir:

Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.


Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează în alt vas. Se adaugă și zahărul, iar apoi, treptat mixul de făină și cacao.


Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).


Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.


După ce s-au copt, le lăsăm să se răcească pentru a căpăta textura potrivită ( calde, vor fi încă destul de moi ).


Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși. Poate-l atrageți și pe Moș Crăciun, cine știe? :)


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Hello Kitty cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

17.12.2013, 11:05

cristi_reby 1

20.12.2013, 13:23

super

Rita Ilies 1

15.11.2015, 21:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Rafaello negre(salam de biscuiti)-post