Fursecuri spirale

de oanapl in Dulciuri, 27 Noi 2016 | 3235 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 180 g unt rece
  • 130 g zahar macinat
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 linguri colorant
  • 50 g bombonele pentru decor
  • faina pentru lucru
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirale:

Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen.

Imparti aluatul in 2. O parte o amesteci cu colorantul lichid si adaugi faina pana obtii un aluat omogen, care nu se lipeste de degete.

Intinzi fiecare bila de aluat pe o foaie de copt, sub forma de dreptunghi si tai marginile drepte. Adaugi foaia roz peste foaia alba si presezi bine ca sa se lipeasca si sa nu existe goluri de aer. Rulezi foile presand bine pe toata suprafata ruloului, pentru a nu se forma goluri de aer. Treci sulul prin bomboane colorate si il infasori in folie de plastic sau hartie de copt si il dai la rece pentru 2-3 ore.

Tai ruloul in felii de 5 mm si le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade, pentru 15-20 de minute.

TIPS-URI

1

Lasa spatiu mai mare intre fursecuri, deoarece vor creste destul de mult, in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri spirale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire