Fursecuri stelute

de Camelya in Dulciuri, 6 Noi 2016 | 526 vizualizari

 

Aceste fursecuri stelute sunt foarte bune la micul dejun, de sarbatori sau cand ai chef sa rontai ceva. Pentru reteta, m-am inspirat de la Simonacallas. Eu am folosit esenta de portocale pentru o aroma de sarbatori. 

 

INGREDIENTE

  • 150 g margarina sau unt
  • 150 g zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita de esenta (eu am folosit esenta de portocale)
  • 380 g faina
  • 20 g amidon
  • 5 g praf de copt
  • 30 g cacao neagra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri stelute:

Intr-un bol amestecam faina, cu amidonul si praful de copt iar apoi le cernem o singura data. Mixam margarina sau untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de portocale. Mixam. Adaugam treptat si laptele pana il incorporam in compozitie. Din aceasta compozitie punem 2 linguri deoparte. Adaugam in compozitie faina si amestecam. Framantam pana obtinem un aluat omogen, consitent si legat. Eu am mai adaugat putin lapte deoarece compozitia era prea uscata, iar apoi am continuat sa framant. Amestecam cele 2 linguri din compozitia pe care am pus-o deoparte cu cacaoa, iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Intindem aluatul alb pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu faina. Din aluatul negru am facut bobite cat bobul de mazare iar apoi le-am pus peste aluatul alb. Am pus o folie deasupra aluatului si am trecut cu sucitorul peste aluat ca sa il presez. Apoi am inceput sa decupez stelute. Marginile ramase de la aluat dupa ce am decupat stelutele, au fost framantate impreuna cu restul de aluat negru si am obtinut o bila dalmatian :) pe care am intins-o cu sucitorul si am continuat sa fac stelute. Asa am procedat pana am terminat tot aluatul. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam fursecurile. Le coacem la 170 grade C timp de 13-15 minute sau pana se rumenesc usor la suprafata. Noi le-am servit cu lapte cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri stelute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Camelya 1

06.11.2016, 23:05

Multumesc!

mihaelar63 1

07.11.2016, 04:08

Camelya 1

07.11.2016, 10:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume, cu zdrențe de ouă

de RODIMUR 4

ieri la 18:40

Rulada din biscuiti cu crema de cocos si zmeura

de laura_n 6

ieri la 15:26

Desert american apple pie

de Oana 8

ieri la 15:25

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu dulceata(fursecuri)