Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 583 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt la temperatura camerei;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • 250 g faina;
  • 100 g ciocolata cu lapte + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • ornamente colorate;
  • o pensula.
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pune faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru fursecuri cu aluatul, apoi se formeaza fursecurile, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un fursec, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos.


Dupa ce fursecurile s-au racit, ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste.


Cu ajutorul unei pensule se decoreaza fursecurile (sau fursecurile se scufunda pe jumatate in ciocolata) si se presara cu ornamente colorate.


Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

merisor 1

03.05.2016, 13:54

Suuuper!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:27

Fursecuri, mmmm

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 19:35

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vanilate cu rahat