Fusili in sos picant

de laura_n in Fusilli, 14 Feb 2013 | 5838 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fusili tricolor
  • 200 gr cubulete bacon crud
  • cateva masline negre fara samburi
  • 1 ceapa uscata
  • 4-5 rosii uscate in ulei
  • o cutie rosii intregi conserva
  • usturoi
  • cimbru maruntit
  • praf usturoi
  • sare
  • parmezan ras
  • ulei masline
  • boia iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusili in sos picant:

Pastele se pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb cam 8-10 min.

Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline. Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste un pic.

Se pun la calit ceapa cu usturoiul, dupa care se adauga baconul. Dupa ce s-au rumenit usor, se adauga in tigaie rosiile uscate taiate cuburi, maslinele taiate felii si rosiile din conserva, la fel taiate cuburi. Se condimenteaza cu sare, cimbru, praf de usturoi si se lasa un pic sa fiarba. Se adauga sosul de tomate din conserva, se presara boiaua iute si se lasa un pic sa scada.

Pastele fierte, se scurg de apa si se adauga peste sos. Se amesteca un pic si se lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele in paste.

Se servesc calde cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusili in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu pui, rosii si sos pesto