Gaina de dupa gard

de epurasha2bb in Pui, 8 Apr 2010 | 2520 vizualizari

 

:) fiindca nu am avut destula ceapa verde iar painea a fost tare sfaramicioasa mi-a iesit de fapt un gardut desi initial intentionasem sa realizez un cosulet cum am vazut la miha si la Lena.Dupa ...gard, am asezat ''gaina'' adica crochetele din piept de gaina , tot dupa o reteta inspirata de la miha.

 

INGREDIENTE

  • Grisine cu gust de branza
  • 2 cartofi
  • putin unt
  • sare, piper,
  • 1 piept de gaina
  • 3 fire de ceapa verde
  • o lingura de orez fiert
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 rondea de ardei rosu calit sau fiert
  • 1 rondea de morcov fiert
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina de dupa gard:

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am amestecat cu sare, piper, faina, un ou, ardeiul , orezul fiert si morcovul fiert.Am format din pasta obtinuta mici tubulete pe care le-am dar prin ou batut si pesmet si iar ou batut si pesmet.Le-am prajit in ulei incins, le-am scurs si le-am servit cu cartofii copti la cuptor in tava cu unt si sare si apoi am asmblat ''gardutul'' viu astfel: am pus ca baza 2 felii de paine in care am infipt grisine aurii cu gust de branza, printre grisine am impletit frunze deceapa verde,apoi deasupra am rasturnat cartofii copti in unt peste care am asezat crochetele din piept de gaina.Putin patrunjel verde si gata!


Atentie! continut caloric ridicat!:)

 

TIPS-URI

1

ideal e sa modelezi compozitia sub forma de gainusa si sa le prajesti asa , apoi faci un gard mai lung cu fire de praz ca  sigur ajunge sa impletesti bine dupa grisine.Ca baza faci niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa si prajite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina de dupa gard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:16

asa bravo!bine ai revenit!

ionix 1

09.04.2010, 09:40

mltumesc!

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:27

pfiii, tocmai acu mi-a enit ideea dar data viitoare cand fac reteta din nou(cat de curand) am sa modelez compozitia sub forma de gainusa si le prajesc asa , apoi fac un gard mai lung cu fire de praz ca ala sigur mi-ajunge sa impletsc bine dupa grisine.Ca baza am sa fac niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa) si sigur vor sta mai bine grisinele.Am sa trec sfaturile astea la tipsuri(ponturi) si data viitoare asa va arata, chiar o gaina dupa gard.Pana atunci o sa postez un cocosel de orez !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copanele cu cartofi la cuptor