Gaina de dupa gard

de epurasha2bb in Pui, 8 Apr 2010 | 5564 vizualizari

 

:) fiindca nu am avut destula ceapa verde iar painea a fost tare sfaramicioasa mi-a iesit de fapt un gardut desi initial intentionasem sa realizez un cosulet cum am vazut la miha si la Lena.Dupa ...gard, am asezat ''gaina'' adica crochetele din piept de gaina , tot dupa o reteta inspirata de la miha.

 

INGREDIENTE

  • Grisine cu gust de branza
  • 2 cartofi
  • putin unt
  • sare, piper,
  • 1 piept de gaina
  • 3 fire de ceapa verde
  • o lingura de orez fiert
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 rondea de ardei rosu calit sau fiert
  • 1 rondea de morcov fiert
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina de dupa gard:

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am amestecat cu sare, piper, faina, un ou, ardeiul , orezul fiert si morcovul fiert.Am format din pasta obtinuta mici tubulete pe care le-am dar prin ou batut si pesmet si iar ou batut si pesmet.Le-am prajit in ulei incins, le-am scurs si le-am servit cu cartofii copti la cuptor in tava cu unt si sare si apoi am asmblat ''gardutul'' viu astfel: am pus ca baza 2 felii de paine in care am infipt grisine aurii cu gust de branza, printre grisine am impletit frunze deceapa verde,apoi deasupra am rasturnat cartofii copti in unt peste care am asezat crochetele din piept de gaina.Putin patrunjel verde si gata!

Atentie! continut caloric ridicat!:)

TIPS-URI

1

ideal e sa modelezi compozitia sub forma de gainusa si sa le prajesti asa , apoi faci un gard mai lung cu fire de praz ca  sigur ajunge sa impletesti bine dupa grisine.Ca baza faci niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa si prajite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina de dupa gard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:16

asa bravo!bine ai revenit!

ionix 1

09.04.2010, 09:40

mltumesc!

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:27

pfiii, tocmai acu mi-a enit ideea dar data viitoare cand fac reteta din nou(cat de curand) am sa modelez compozitia sub forma de gainusa si le prajesc asa , apoi fac un gard mai lung cu fire de praz ca ala sigur mi-ajunge sa impletsc bine dupa grisine.Ca baza am sa fac niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa) si sigur vor sta mai bine grisinele.Am sa trec sfaturile astea la tipsuri(ponturi) si data viitoare asa va arata, chiar o gaina dupa gard.Pana atunci o sa postez un cocosel de orez !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Orez cu inimi de pui si legume