Galuste cu prune

de nilgun in Dulciuri, 6 Aug 2013 | 4054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr.cartofi
  • 1 cana faina + faina pentru cand modelam gaustile
  • sare
  • 1 cescuta lapte fierbinte
  • jumatati de prune- aproximativ 20

Pentru decor;

  •  250 gr.pesmet 
  • 1 cescuta zahar 
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se spala prunele. Se desfac in jumatati. Se pun intr-o strecuratoare cu 2 lingurite zahar tos deasupra.  Se lasa deoparte.

Se spala bine cartofii si se pun la fiert aproximativ jumatate de ora. Se curata apoi de coaja si se strivesc cu o furculita, se pune sarea si laptele cald. (am folosit microundele). Se adauga si faina si se obtine un aluat moale. 

Intr-o tigaie se pune pesmetul, si se rumeneste. Se adauga zaharul si scortisoara si se da deoparte. 

Se pune o oala cu apa la fiert. Galustele se modeleaza una cate una, se ia cate o bucatica de aluat in care se introduce cate o jumatate de pruna, dupa care se pune in apa la fiert. Tot asa pana terinam aluatul. Galustele sunt gata cand se ridica la suprafata apei. Le scoatem cu o paleta, le dam prin amestecul de pesmet , zahar si scortisoara. Se aseaza pe un platou.

Se lasa la racit si se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

06.08.2013, 14:57

Mi-e dor de niste galuste

Merisor 1

06.08.2013, 18:48

eu am avut, mi-am satisfacut pofta, acum mai fac la vara viitoare

nilgun 1

06.08.2013, 21:48

dap..am vazut

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune