Galuste cu prune

de susu in Dulciuri, 28 Mar 2010 | 3455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • 350 gr faina
  • 1 kg de prune nu foarte tari
  • scortisoara dupa gust
  • 1 pachet de pesmet
  • zahar dupa gust pentru prune si pesmet  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

-fierbem cartofii taiati cubulete ca pentru piure, ii zdrobim si ii lasam la racit

-adaugam in cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul, faina. Amestecam totul pana se omogenizeza.

-prunele le punem cu zaharul si scortioara 30 minute sa stea

apoi luam din aluat, intindem, bagam o pruna si invelim inapoi. Ne ajutam cu faina ca sa nu se lipesaca de degete.

-introducem galustele in oala in care clocoteste apa cu sare. Dupa ce se ridica sus le mai lasam 3 minute sa fiarba. Apoi le scoatem cu o paleta si le tavalim pe rand in pesmet cu zahar .Pesmetul l-am calit putin inainte pe foc 2-3 minute impreuna cu zaharul.

Le-am servit cu zahar si cu smantana.


Dedicatie Bucataras pentru Susu :)





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:38

gaby_duceag 1

29.03.2010, 07:50

eu subscriu ce-a scris bunica.bravo Susu,faina poza, frumusica mai esti

susu 1

30.03.2010, 23:40

Multumesc pentru dedicatie si felicitari. Ma uit si acum cu mult drag la desenele lui disney. Galustele cu prune imi aduc aminte de copilarie, cum ne facea bunica mereu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu scortisoara si ciocolata