Galuste cu prune

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 100 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1/2 lg ulei+3-4 lg la pesmet
  • 500 gr prune ( eu pun 10 mai mari)
  • scortisoara
  • 150 gr pesmet
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide  aragazul si se pune zahar (2-3 lg).

Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul in 10-11 buc ( depinde de marimea prunelor);sau se imbraca fiecare pruna cu aluat.

Prunele spalate se taie pe o parte si se scot samburii.Se introduce in fiecare pruna scortisoara.

Se pune apa cu sare (1/2 lg-ta ) intr-o oala mare, la fiert cu capac. Cand fierbe apa se pregatesc galustele. Se pune cate o pruna in aluat si se da forma rotunda cu putina faina. Se pun in oala galustele si se desprind cu o lingura de pe fundul oalei.Se lasa la fiert la foc mic, cu capacul tras 15  minute.Cratita se ia de pe foc si galustele se lasa in apa, acoperite inca 15 minute.Se scot si se trec prin pesmetul prajit in ulei.Se pune zahar, zahar vanilinat, zahar pudra si scortisoara.

   

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu  prune-0
Galuste cu  prune-1
Galuste cu  prune-2
Galuste cu  prune-3
Galuste cu  prune-4
Galuste cu  prune-5
Galuste cu  prune-6
Galuste cu  prune-7
Galuste cu  prune-8

COMENTARII (1)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.09.2014, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!