Galuste cu prune

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 100 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1/2 lg ulei+3-4 lg la pesmet
  • 500 gr prune ( eu pun 10 mai mari)
  • scortisoara
  • 150 gr pesmet
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide aragazul si se pune zahar (2-3 lg).


Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul in 10-11 buc ( depinde de marimea prunelor);sau se imbraca fiecare pruna cu aluat.


Prunele spalate se taie pe o parte si se scot samburii.Se introduce in fiecare pruna scortisoara.


Se pune apa cu sare (1/2 lg-ta ) intr-o oala mare, la fiert cu capac. Cand fierbe apa se pregatesc galustele. Se pune cate o pruna in aluat si se da forma rotunda cu putina faina. Se pun in oala galustele si se desprind cu o lingura de pe fundul oalei.Se lasa la fiert la foc mic, cu capacul tras 15 minute.Cratita se ia de pe foc si galustele se lasa in apa, acoperite inca 15 minute.Se scot si se trec prin pesmetul prajit in ulei.Se pune zahar, zahar vanilinat, zahar pudra si scortisoara.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

27.09.2014, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)