Prajitura cu mere si gutui

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 6 Noi 2011 | 7529 vizualizari

 

Nu pot spune decat ca este minunata, iar daca o s-o incercati nu o sa va para rau, aceasta prajitura o fac adesea doar cu mere, insa acum am vrut sa profit si de gutuile care inca se mai gasesc pe piata si nu-mi pare deloc rau pentru alegerea facuta.

 

INGREDIENTE

  •  6 oua
  •  27 linguri de zahar
  •  27 linguri de ulei
  •  27 linguri de lapte
  •  36 linguri de faina
  •  1 praf de copt

 pentru umplutura:

  •  1 kg de mere
  •  3 gutui
  •  1 cana de zahar
  •  scortisoara
  •  100 g unt

in plus:

  •  zahar pudra



Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gutui:

 

Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.

Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)

Curatam merele si gutuiele de coaja si le dam pe razatoare.

Punem merele si gutuiele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.

Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele si gutuiele calite.

Dupa ce punem merele calite , turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.

Introducem din nou tava la cuptor inca 30 - 40 de minute la foc mic.

Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.

Pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere la Dry Cooker