Prajitura cu mere si gutui

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 6 Noi 2011 | 3709 vizualizari

 

Nu pot spune decat ca este minunata, iar daca o s-o incercati nu o sa va para rau, aceasta prajitura o fac adesea doar cu mere, insa acum am vrut sa profit si de gutuile care inca se mai gasesc pe piata si nu-mi pare deloc rau pentru alegerea facuta.

 

INGREDIENTE

  •  6 oua
  •  27 linguri de zahar
  •  27 linguri de ulei
  •  27 linguri de lapte
  •  36 linguri de faina
  •  1 praf de copt

 pentru umplutura:

  •  1 kg de mere
  •  3 gutui
  •  1 cana de zahar
  •  scortisoara
  •  100 g unt

in plus:

  •  zahar pudra



Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si gutui:





Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.



Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.



Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)



Curatam merele si gutuiele de coaja si le dam pe razatoare.



Punem merele si gutuiele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.



Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.



Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele si gutuiele calite.



Dupa ce punem merele calite , turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.



Introducem din nou tava la cuptor inca 30 - 40 de minute la foc mic.



Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.



Pudram cu zahar pudra.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Miha 1

07.11.2011, 10:35

Ce-mi place!

Dana Cristea - pusikmea 1

08.11.2011, 17:15

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:33

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa-crema de ciuperci
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu mere si biscuiti