Galuste cu prune

de Aletta in Dulciuri, 24 Iul 2015 | 3450 vizualizari

 

Este sezonul prunelor si de ce sa nu fac aceasta reteta minunata, GALUSTE CU PRUNE!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • prune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.

Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.

Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ;)) si se dau pe razatoarea mica.

Pe o planseta se toarna faina,se face o gropita in mijloc si se adauga cartofii razuiti,uleiul si sarea.

 Se face un aluat, sul (lipicios) si se formeaza bilute cu o pruna in mijloc.

Se pun in apa clocotita si cand ies la suprafata sunt fierte.

Se pune grisul intr-o tava sau tigaie pe foc pana se rumeneste si galustele se trec prin gris. Se adauga zaharul in ploaie peste sau se poate amesteca direct cu grisul rumenit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

se foloseste exact cantitatea de ulei precizata pentru a nu iesi galustele prea moi.

2

in apa clocotita se adauga cate 15 -20 galuste,depinde de cat de mare e oala in care ati pus apa la fiert pentru a nu se lipi unele de altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune- gomboti, knedle