Galuste cu prune

de Aletta in Dulciuri, 24 Iul 2015 | 2678 vizualizari

 

Este sezonul prunelor si de ce sa nu fac aceasta reteta minunata, GALUSTE CU PRUNE!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • prune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.

Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.

Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ;)) si se dau pe razatoarea mica.

Pe o planseta se toarna faina,se face o gropita in mijloc si se adauga cartofii razuiti,uleiul si sarea.

 Se face un aluat, sul (lipicios) si se formeaza bilute cu o pruna in mijloc.

Se pun in apa clocotita si cand ies la suprafata sunt fierte.

Se pune grisul intr-o tava sau tigaie pe foc pana se rumeneste si galustele se trec prin gris. Se adauga zaharul in ploaie peste sau se poate amesteca direct cu grisul rumenit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

se foloseste exact cantitatea de ulei precizata pentru a nu iesi galustele prea moi.

2

in apa clocotita se adauga cate 15 -20 galuste,depinde de cat de mare e oala in care ati pus apa la fiert pentru a nu se lipi unele de altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Nuci, prune, scoici si ciupercute umplute