Galuste cu prune

de Aletta in Dulciuri, 24 Iul 2015 | 1921 vizualizari

 

Este sezonul prunelor si de ce sa nu fac aceasta reteta minunata, GALUSTE CU PRUNE!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • prune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.


Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.


Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ;)) si se dau pe razatoarea mica.


Pe o planseta se toarna faina,se face o gropita in mijloc si se adauga cartofii razuiti,uleiul si sarea.


Se face un aluat, sul (lipicios) si se formeaza bilute cu o pruna in mijloc.


Se pun in apa clocotita si cand ies la suprafata sunt fierte.


Se pune grisul intr-o tava sau tigaie pe foc pana se rumeneste si galustele se trec prin gris. Se adauga zaharul in ploaie peste sau se poate amesteca direct cu grisul rumenit.


Se servesc atat calde cat si reci.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se foloseste exact cantitatea de ulei precizata pentru a nu iesi galustele prea moi.

2

in apa clocotita se adauga cate 15 -20 galuste,depinde de cat de mare e oala in care ati pus apa la fiert pentru a nu se lipi unele de altele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Moni_alex 1

25.07.2015, 17:58

bune!

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:40

Aletta 1

28.07.2015, 23:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

9810 puncte

RODIMUR

8220 puncte

Rocsi

5000 puncte

mirela0911

4940 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beef Wellington
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi 9

la 11:52

Focaccia cu carnat si rozmarin

ieri la 23:56

Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa 5

ieri la 20:20

Bostan copt cu paprika afumata si curcuma

de buggy 1

ieri la 19:14

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuci