Galuste cu prune

de Camelya in Dulciuri, 29 Aug 2016 | 1344 vizualizari

 

Galustele cu prune sunt foarte iubite la casuta noastra. Toata familia adora aceste bombite deosebit de gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 30 g unt
  • 120 g pesmet
  • 170 g faina sau cat cuprinde
  • 130 g zahar
  • 10 prune
  • 1 ou
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 lingura de ulei
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Curatam cartofii, ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp spalam prunele si apoi le scoatem samburii. Intr-o tigaie topim untul iar apoi adaugam pesmetul. Amestecam pana se rumeneste usor. Adaugam scortisoara si cele 130 g zahar. Amestecam. Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam sa se raceasca iar apoi ii pasam. Adaugam o lingura de ulei si un ou. Amestecam cu un tel usor. Adaugam faina cat cuprinde. La final trebuie sa avem un aluat putin lipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. Cu mainile infainate rupem bucati de aluat si le aplatizam. Adaugam in fiecare bucata aplatizata cate o pruna pe care am spalat-o si i-am scos samburul. Rotunjim galustele. Adaugam 3 galuste in apa clocotita. Galustele sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Le scoatem din apa iar apoi le dam prin pesmet. Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

03.09.2016, 19:44

Yumi, delicioase!

Camelya 1

03.09.2016, 20:16

Multumesc!

-Marius- 1

09.12.2017, 14:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert fursecuri papuci
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu foi de bezea şi nucă caramelizată

ieri la 23:15

Aperitiv cu carnati de Frankfurt

ieri la 18:00

Prajitura cu ciocolata si smantana/Prajitura de Metz

ieri la 17:52

Varza dulce cu sunca de porc sarata

ieri la 17:46

RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu prune