Galuste de gris cu iaurt

de ExploraCuisine in Dulciuri, 15 Apr 2011 | 6834 vizualizari

 

Acesta este unul din dulciurile copilariei mele foarte simplu de preparat si gustos de care imi aduc aminte cu mult drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 700 ml iaurt    
  • 200 g gris    
  • 2 oua    
  • 6 linguri zahar    
  • 150 g pesmet    
  • 50 g unt    
  • vanilie    
  • 1 vf sare    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca cca 15 minute.


Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul amestecat cu 2 linguri zahar, si lasam sa se rumeneasca putin. Din compozitia de gris luam cu lingura galuste si le punem in pesmet. Le intoarcem usor pe toate partile pentru a se accoperi cu pesmet.


Servim caldute (eventual le mai incalzim 5 minute in cuptor). Puteti servi cu dulceata, asa cum am facut eu :) Este delicios si numai bun daca aveti copii!


Mai de aproape...Bon appetit!

 

TIPS-URI

1

Serviti cu sosuri dulci, dulceata, sirop de artar, etc

2

Puteti doar pudra cu cacao sau scortisoara dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

jolygina 1

17.04.2011, 18:17

ExploraCuisine 1

18.04.2011, 01:52

Jolygina, ia o galusca

adry88 1

31.05.2011, 21:03

gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu mascarpone