Galuste de gris cu iaurt

de ExploraCuisine in Dulciuri, 15 Apr 2011 | 7926 vizualizari

 

Acesta este unul din dulciurile copilariei mele foarte simplu de preparat si gustos de care imi aduc aminte cu mult drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 700 ml iaurt    
  • 200 g gris    
  • 2 oua    
  • 6 linguri zahar    
  • 150 g pesmet    
  • 50 g unt    
  • vanilie    
  • 1 vf sare    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca cca 15 minute.


Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul amestecat cu 2 linguri zahar, si lasam sa se rumeneasca putin. Din compozitia de gris luam cu lingura galuste si le punem in pesmet. Le intoarcem usor pe toate partile pentru a se accoperi cu pesmet.


Servim caldute (eventual le mai incalzim 5 minute in cuptor). Puteti servi cu dulceata, asa cum am facut eu :) Este delicios si numai bun daca aveti copii!


Mai de aproape...Bon appetit!

 

TIPS-URI

1

Serviti cu sosuri dulci, dulceata, sirop de artar, etc

2

Puteti doar pudra cu cacao sau scortisoara dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

jolygina 1

17.04.2011, 18:17

ExploraCuisine 1

18.04.2011, 01:52

Jolygina, ia o galusca

adry88 1

31.05.2011, 21:03

gustoase

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt si frisca