Garnitura de cartofi frantuzesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2015 | 22697 vizualizari

 

Asa am citit eu ca se numeste chestia asta, una peste alta, asa ca nu umblu la titlu....Sylvia poate sa confirme daca sunt sau nu frantuzesti, eu zic doar ca au fost deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi- 550 g
  • 4 oua
  • 150 g bacon
  • 250 g cascaval
  • 200 g smantana grasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Se pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus hartie de copt si asezam ca baza un strat de cartofi fierti taiati rondele, cat sa umplem fundul vasului, apoi taiem rondele cele doua oua fierte, presaram un praf de sare, adaugam baconul si apoi turnam jumatate din amestecul de cascaval, oua si smantana.

Acoperim cu restul de cartofi, intindem si restul de compozitie, presaram putin piper si sare si mai radem 100 g cascaval. Dam vasul la cuptor pentru 40 minute (cuptorul n-a fost preincalzit). Se serveste atat cald, cat si rece. Cine doreste mai adauga smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete de jambon cu ou