Garnitura de cartofi frantuzesti

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2015 | 11392 vizualizari

 

Asa am citit eu ca se numeste chestia asta, una peste alta, asa ca nu umblu la titlu....Sylvia poate sa confirme daca sunt sau nu frantuzesti, eu zic doar ca au fost deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi- 550 g
  • 4 oua
  • 150 g bacon
  • 250 g cascaval
  • 200 g smantana grasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi frantuzesti:

Se pun la fiert cartofii in coaja si doua ouaspalate bine. Radem 150 g cascaval, peste care punem cele doua oua crude si smantana, adaugam sare si piper si omogenizam. Luam un vas in care am pus hartie de copt si asezam ca baza un strat de cartofi fierti taiati rondele, cat sa umplem fundul vasului, apoi taiem rondele cele doua oua fierte, presaram un praf de sare, adaugam baconul si apoi turnam jumatate din amestecul de cascaval, oua si smantana.


Acoperim cu restul de cartofi, intindem si restul de compozitie, presaram putin piper si sare si mai radem 100 g cascaval. Dam vasul la cuptor pentru 40 minute (cuptorul n-a fost preincalzit). Se serveste atat cald, cat si rece. Cine doreste mai adauga smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

anca_rm 1

20.01.2015, 12:08

ioi ce-mi plac

mirela0911 1

21.01.2015, 13:26

Ce-mi plac!

adrianamocodean 1

15.09.2016, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mustar