Gem de caise

de Zamfira in Dulceata / Gem, 14 Iul 2012 | 3026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. caise
  • 450 g. zahar
  • zeama de la o lamaie (pentru 2-3 kg. caise)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se spala caisele, dupa care se oparesc si se lasa la racit.


Apoi indepartam coaja, scoatem samburii, le taiem in sferturi si le punem la fiert 20-25 de minute, timp in care le si spumam.


Adaugam zaharul si-l mai lasam la fiert 50-60 de minute, daca e nevoie mai indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5-10 minute.


Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.


Dupa care punem gemul in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.


Se pune deasupra aspirina pisata, se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

 

TIPS-URI

1

am facut gem din 3 kg. caise (coapte, dulci), rezultatul: 8 borcane (270ml).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

15.07.2012, 22:42

Foarte bun!!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:33

bun bun

babi5 1

20.06.2013, 19:04

ce buneste la Iarna "-bd

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura televizor