Gem de caise

de merisor in Dulceata / Gem, 2 Iul 2013 | 8118 vizualizari

 

Este al doilea dupa cel de prune ca preferinte pentru prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 7 kg caise coapte
  • 1250 g zahar
  • 4 borcane(800 g)
  • 4 borcane (400 g)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata.


Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am plictisit, cam vreo 7 ore la 175 grade, pana au scazut la mai mult de jumatate.


Am spalat caisele si le-am lasat la scurs dupa care le-am spart, am indepartat samburii si le-am asezat asa jumatati in cratita alternand un rand de caise cu un rand de zahar.


Nu am pus tot zaharul de la inceput pentru ca nu stiam cat de dulce va iesi.


Am lasat asa cu zahar pe ele cateva ore pana au lasat lichid, apoi am introdus cratita in cuptor la 175 grade si am lasat pana au scazut la mai putin de jumatate din volumul initial.


Pe parcurs am luat din gem intr-o lingura de lemn si am verificat daca se incheaga si cat este de dulce si am adaugat zahar pana cand am considerat ca este suficient, de fapt Adi a dat verdictul ca eu deja nu mai simteam gustul :)


Dupa ce a fost gata, l-am scos din cuptor si am bagat borcanele, spalate si scurse, la sterilizat pentru 5 minute cu focul oprit, apoi am pus gemul in borcane, am pus capacele si le-am mai lasat 5 minute cu cuptorul pornit dupa care am stins si le-am lasat acolo pana a doua zi cand s-au racit si le-am trecut in camara.

 

TIPS-URI

1

Gemul este finalizat cand deasupra se formeaza o pelicula subtire de lichid, iar pe margini prinde putina crusta, iar cand se amesteca este gros si necursiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

02.07.2013, 22:23

ce frumos ai aranjat borcanele

lilik 1

04.07.2013, 12:22

Vreau si eu un borcanel

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:07

Imi place la foile cu miere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise