Gem de caise

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 8 Iul 2013 | 14070 vizualizari

 

E bun,tare bun,preferatul meu ,asa ca am facut nu m-am jucat....

 

INGREDIENTE

  • 30 kg caise
  • 4,5 kg zahar
  • 300 g samburi de caise
Portii: 34
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Se oparesc caisele,se curata de coaja si se scot samburii.Exact nu stiu cat a ramas din 30 kg,dupa ce le-am curatat de coaja si samburi.Le-am pus intr-un tuci am adaugat zaharul,nu l-am vrut foarte dulce,imi place dulce acrisor ,si am amestecat bine.Am pus o dura pe ochiul de la aragaz,am pus tuciul si la foc mediu l-am lasat sa fiarba,amestecand din cand in cand in el sa nu se lipeasca.L-am fiert pe parcursul a 2 zile,ca eu noaptea mai si dorm.....in total cred ca au fost 12-13 ore.Spre final cu vreo ora inainte sa sting focul am adaugat samburii de caise,curatati de pielita aia amaruie.L-am pus in borcane fierbinte,am incins bine cuptorul,apoi am stins focul si am bagat borcanele acolo.Mi-au iesit 35 de borcane din cele de 400 g.

TIPS-URI

1

rabdare,rabdare si iar rabdare....

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

08.07.2013, 14:27

Traiasca mama, ca ea ma aprovizioneaza cu bunatati d-astea

Rocsi 1

08.07.2013, 15:08

Cine este harnic are la iarna de toate. Bravo!

simona72 1

08.07.2013, 16:43

Bravo draga mea!! Multa munca da la iarna stai cu burta-n sus

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

ieri la 20:46

Paste cu sunculita si oua

ieri la 19:31

Fasole lata cu porc si sos de mustar la slow cooker Crock Pot

ieri la 19:26

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi